Fredag...

Och så där var man klar för den här veckan då. Klockan har passerat midnatt här och jag är väl på väg hem snart. Skall lägga mig i sängen, kolla ett avsnitt av CSI och sedan sova... Imorgon skall jag glida lite på stan, käka lunch med en kille som jobbat på Stella som pluggar här i London nu, och värma upp inför lördagen som blir höjdpunkten i mitt fotbollsintresse. På lördag skall jag äntligen få bege mig till Highbury för att kolla in Arsenal - Aston Villa. Det skall bli helt underbart. Jag har inte exakt koll på hur många matcher de har kvar på denna klassiska arena, men så vitt jag förstår är alla biljetter slutsålda. En liten bonus är förstås 2-0 vinsten hemma mot Juventus. Returmöte i Turin nästa vecka. :) Vem hade trott detta?

Solsken och regn...

Idag skiner solen, och det regnar faktiskt samtidigt. Min mormor sade en gång att det var änglarna som kissade. Då ville jag inte gå ut. Min mormor, oj, jag har inte tänkt på henne på länge. Hon var en kruttant. Hon rökte gul Blend och drack alltid lättöl. Till allt. Frukost, lunch och middag. Dessutom hade hon alltid en kaffemugg i närheten. Ingrid. Jösses, jag har inte tänkt på henne på flera år. Jag minns däremot när hon gick bort. Det var 1989 och jag skulle skriva ett administrations prov. Jag minns att jag var så ledsen. Fast hon var välidgt sjuk i slutet ändå. Man får väl resonera så att hon har det bättre nu. Det gäller min mamma också för den delen.

Gårdagen spenderades i Soho. Köpte en ny platta med The Editors. Inte upphetsande, men rätt ok. Gick från Tottenham Court Rd till Marble Arch och tillbaka igen. Tog en sväng runt smågatorna också, dessutom höll jag mig själv i skinnet för att inte gå in på Sister Ray. Det hade kunnat sluta riktigt illa. ;)

Idag skall jag jobba. Jobbar bara två dagar den här veckan. Jag är ledig hela helgen. Josefin och Garrett åker till Irland, så jag har hela huset för mig själv. Jag måste också börja planera min hemresa till Sverige, det verkar som att jag måste hem en kortis innan juli, vilket jag inte hade planerat. *hmpf*

Så bränner man 3000 kr. ;)

Så bränner man 3000 kr. ;)


Solsken... Och regn...

Igår var det en fantastiskt vacker dag. Solsken och 15 grader när jag gick till jobbet. Men sedan kom regnet. Som vanligt kanske man skall säga när det gäller den här delen av europa. Samma visa idag. Det började riktigt fint, och sedan kom regnet... Igen.

Jag kom i alla fall ihåg att ställa om klockan. Varje år är det ju det där bekymret hurvida man skall framåt eller bakåt. Men jag fick en bra beskrivning igår. På våren ställer man FRAM sina utemöbler. På hösten ställar man TILLBAKA dem. Det där kan ju till och med jag minnas.

Imorgon har jag ledigt. Skall gå och hämta ett paket på posten och sedan glida in till centrala delarna för att ströglo lite. Hoppas på fint väder.

Fotboll på jobbet?

Jag har inte haft så många jobb egentligen. Men jag tror att jag måste ranka dagens arbetsuppgift som den bästa någonsin...

Idag MÅSTE jag sitta och titta på derbyt mellan Liverpool - Everton. Om något går fel, så måste jag vara redo att rusa in när tekniskt fel skylten dyker upp. Så jag MÅSTE titta på matchen. Jag får alltså betalt för att titta på fotboll. Efter derbyt blir det slutspelshockey mellan Färjestad och HV71. Den matchen måste jag också följa.

Solen sken imorse när jag gick till Alperton för att hoppa på tuben. Skulle gissa att det var runt 15 grader idag. Nu har det mulnat på lite och det kommer säkert en regnskur sedan. MEN VAD GÖR DET!!!!!! :)

Jag har det faktiskt oförskämt bra. Det är nästan sjukt faktiskt.

Fish & Chips...

Hmmm, eftersom jag är i ett land som lever på fish & chips, ja, eller inte bara, men man förknippar gärna landet med detta, så tänkte jag idag att jag var tvungen att testa det. När jag studerade Perivale innan jag flyttade hit, upptäckte jag att det finns ett ställe här i den lilla staden som tydligen har vunnit priser för sin fish & chips. Jag måste ju testa DET stället tänkte jag. Jag och Josefin stegade dit. Vi hämtade maten och knallade hem för att testa. Hon hade vid flera tillfällen ätit detta, men tyckte inte att det var något speciellt...

Hur var det då? Njaaaaaeeeee... Inte min bag faktiskt. Jag gillar fisk och så, men ni kan inte föreställa er hur flottigt det var! Shit! Och på potatisen som man fick till, där var det salt och vinäger, vilket smakade bättre än fisken. Problemet var inte att det smakade illa, utan att det inte smakade någonting alls. Men med lite peppar, citron och majonäs så fick vi fart på det.

Fast det dröjer innan jag äter det igen...

Vår...

Ja, det känns så i alla fall. Det var säkert 14-15 grader idag när jag stack in till stan. Folk gick omkring i T-shirt, fast så varmt är det inte ut... Engelsmän klär sig konstigt. Det är bara en liten iaktagelse jag har gjort. När jag kom hit den första mars och skulle genom passkontrollen på Heathrow, möttes jag av en massa britter i hawaiiskjortor och shorts. Shit tänkte jag. Men sedan såg jag att deras flight kom från Thailand. Då klarnade saker och ting.

Men, när det är 2-3 plusgrader ute, så kan du se engelsmän som har på sig tunna jackor. Tjejer har vädigt låga skor och inga strumpor!!!! Jag hade frusit ihjäl om jag klätt sig så. De verkar inte veta vad varma kläder är för något. De klär sig som om det var vår ute, trots att det är svinkallt och blåser. Det finner jag lite konstigt.

Tror ni att jag kunde hålla mig från att köpa något idag? Nej, det är klart att jag inte kunde. Det blev en Misfits samling. Collection I som jag hittade i en beg. affär för 7 pund. Helt ok. Köpte också lite kablar, för min mixer som Jesper hittade på e-bay, dök upp idag. :) Snart har jag i alla fall en liiiten studio här. Totalt sett gick gitarr + Pod 2 + mixer på 3000 kr. DET är en bra investering om man heter Peter. ;)

Ikväll skall jag och Josefin gå och bowla. Jag lär få pisk, men skit i det... Man kan inte vara bäst på allt! :)

Leeeeeeedig...

Vaknade väldigt sent idag. När jag tittade på klockan var den fem över halv tolv! Det tillhör inte vanligheterna att jag sover så länge, men jag behövde väl det eller nå't. Jag vet inte. Först; GRATTIS JESPER!!!! :)

Idag har jag varit ledig. Solen sken, 9 grader ute och bara lite vind. Underbart skönt. Det är för mig omöjligt att springa omkring på stan utan att köpa något, så idag köpte jag följande.

* The Misfits - American Psycho
* Goldfinger - Live at the house of blues (dvd)
* Placebo - Meds (CD + DVD utgåva)

En bra dag med andra ord. :)

Sprang en vända på Turnkey som är en väldigt trevlig musikaffär. Testade nya Alesis Micron, som för att vara en VA maskin faktiskt låter riktigt lattjo.

Jag är ledig imorgon också, så jag får väl ta och kika lite mera imorgon. Tänkte se om jag hittar lite roliga Misfits plattor bland begagnat affärerna! :)

Helt plöstsligt small det...

Stod på balkongen på jobbet och rökte. Helt plöstsligt hör jag en smäll och jag ser hur ett gäng rusar ut ur den lokala puben som ligger Falcon House där jag jobbar. Det blir slagsmål! Två killar kastar soptunnor mot fönstren. Ut från puben kommer en stor kille med vad som ser ut som ett basebollträ och börjar att veva mot killarna som står och kaxar sig på gatan. De fortsätter att tjafsa en stund, undertiden som tjejerna i det första sällskapet försöker att lugna dem. Men icke. De börjar istället ge sig på bilarna som kör förbi. Testosteron i massor! Sedan sticker allihopa i en bil precis innan polisen kommer.

Det händer grejor i Hounslow. ;)

Kalmar, sett från ovan en vacker vårdag.

Kalmar, sett från ovan en vacker vår dag.


Det är kallt...

Idag var det inget vidare att promenera till Alperton. Det var konstant motvind, någon plusgrad och regnet hänger i luften. När kommer våren egentligen? Snart hoppas jag.

Imorgon skall jag in till centrala London för att kika lite i skivbutikerna jag inte hann besöka i helgen. Får ta och hålla lite i stålarna, det är väldigt lätt att göra av med pengar här. Så mycket man kan köpa och så lite tid! ;)

Skall ta lite kort på min nya omgivning nu när jag har hittat min laddare till digitalkameran. Man kan faktiskt se den nya nationella fotbollsarenan från mitt kontorsfönster. Vi får väl se om den behagar att fastna på kort!

Jobbet kallar...

I min iPod.

Den där lilla svarta prylen är nog min bästa investering på bra länge tror jag. (Om man inte räknar gitarren som jag köpte idag!)

En sak som jag har upptäckt är att normalt sett är jag lite "rastlös" när jag lyssnar på musik. Man lyssnar 30 sekunder och sedan byter man. I och med min dagliga motion, lyssnar man på ett helt annat sätt. Man lyssnar verkligen på ett album från spår ett till sista. Det är mycket bättre faktiskt.

Jag har upptäckt att Goddamnit med Alkaline Trio är en riktig bra skiva. Har bara lyssnat på vissa spår från den tidigare. José Gonzalez album Veneer eller hur det nu stavas, det är en grym platta.

Annars mest spelat just nu:

Teen Idols - Pucker up
Alkaline Trio - Crimson
Alkaline Trio - From here to infirmary
Alkaline Trio - Good mourning
Kraftwerk - Computerwelt
Nine Inch Nails - With teeth
Danko Jones - We sweat blood
Sisters Of Mercy - First and last and always

Min nya gitarr... :)

Min nya gitarr... :)


England eller Sverige?

Nu har jag lyckats göra det igen. På mitt kontor har vi två tidszoner. Den ena är den vanliga klockan som man har i tex mobiltelefonen eller på armen. Den andra det är vår kontorstid. Alltså för att vi skall veta när saker och ting rullar på tv så har vi så kallad kontorstid där man jobbar. Vilket innebär att varje gång man beställer en taxi, slänger en blick mot klockan på väggen, så beställer man taxin en timme senare än man tänkt sig. *suck* Men vad är problemet tänker du då kanske, jo, det är tydligen så att B&W har väldigt få taxibilar idag, så nu får jag sitta och vänta till halvtre. Äh, jag gnäller inte för det, jag har kaffe, skön soffa och jobbat undan allt. Nu skall jag nog istället luta mig tillbaka och "jobba" lite! ;)

Jooo, för sjutton, en sak till. Idag har jag köpt en gitarr! :) Tack vare min gode vän i skåneland (heeeej Jesper, och tusen tack!!!!) har jag inhandlat mig en kopia på en kopia på en Gibson Les Paul Gothic modell. Det ni! En kopia på en kopia! *asgarv* Undrar hur den låter. Jag har ingen aning, men jag skall lägga upp en bild på den. Den är faktiskt skitsnygg! Om den inte duger att lira på så kan man ha den på väggen -UTAN att skämmas! Det är skit samma, jag behöver bara något att lira på.

Våren jag berättade om igår, den var som bortblåst idag. När jag gick till Alperton i förmiddags så var det snålblåst och 2 plusgrader. Är det så imorgon tänker jag tvärvägra. Då tar jag bussen istället. Jag vet också nu att man hinner följande under promenaden från Perivale till Alperton.

1. Man hinner nästan igenom plattan From here to infirmary.
2. Man hinner nästan igenom plattan Good mourning.
3. Man hinner igenom hela ...and out came the wolves.
4. Man hinner trampa i minst två hundskitar om man inte ser sig för.
5. Chansen att man stöter på någon som ber om något på typ urdu eller något annat språk jag inte talar är överhängande.
6. Folk garvar åt mig när jag förtvivlat försöker förklara att jag är svensk.
7. I teorin kan du bli överkörd på två ställen eftersom jag tittar åt höger istället för vänster.
8. Folk verkar inte bry sig om det där med röd respektive grön gubbe vid övergångsställen. De bara går!!!

Ja, det är lite av det som jag har lagt märke till.

Nu skall jag sätta mig i soffan.

Den där förbannade sängen...

Så var det då måndag och efter ett par dagars ledigt så skall man jobba igen. Fast jag knäller inte. Jag jobbar bara mån + tis och fre + lör + sön den här veckan.

Jag har dock stött på ett bekymmer. Min säng är precis livsfarlig. Igår kväll lade jag mig på sängen för att kika lite i A-Z och slocknade. Jag vaknade kl åtta i morse! Jag har nog aldrig sovit så bra någonsin. Helt otroligt. Jag brukar i och för sig kanske inte vakna till under natten, bara när man är orolig eller stressad. Men den här sängen är grym. Vilket är bra, och inte bra, för jag är van att sova ca 6 och en halv, sju timmar per natt. I natt har jag sovit 10!!

Äh, det är säkert bra.

Just det, ett tips från mig till den som läser detta ointressanta; Se Walk the line. Vilken fantastisk film!!!

Nu skall jag gå till Alperton.

Söndag...

Solen skiner och det måste vara 15 grader ute idag. London är helt underbart när det inte regnar, blåser eller snöar. Ja, snöar, det kanske det inte gör så där jätteofta, men det händer ju. Dubbdäck... Nej du, det finns inga dubbdäck i england. Det blir kaos så fort det kommer lite snö på marken.

Idag har jag och Garrett varit på något så svenskt som Ikea. Det ni! Jag var tvungen att skaffa lite nya sängkläder. Jag saknar mina lakan hemifrån, så nästa gång jag är i Sverige, då skall jag försöka få dem med mig. Klädhängare kan också vara bra att ha.

Ikea var omorganiserat idag. Helt otroligt. Allt som hade varit på andra våningen, var nu nedskickat till undervåningen. Där trängdes alla, och det var FULLT med folk överallt. Idag såg jag också nya Wembley. DAMN IT'S HUGE!!!!!

Nu skall jag ut och promenera i det fina vädret. Undrar hur det ser ut i Sverige just nu...

Jaha...

Och varför gör man det här då? Jo, eftersom jag precis har flyttat till en helt ny stad i ett helt nytt land. Jag tänkte att det kanske är kul att börja om lite från början då. Så, jag får väl se om jag fortsätter eller ej.

Eftersom detta är första inlägget så tar vi allt från början.

Efter att ha jobbat i 13 år på samma arbetsplats i en liten stad i södra Sverige, så fick jag chanses att ta ett jobb i London. Jag behövde egentligen fundera så där jättelänge på att ta jobbet. I flera års tid hade jag drömt om att få bo i just London. Hur många får chansen att flytta hit med både bostad och jobb? Inte många. En jättechans med andra ord. Jag tänkte så här när jag blev erbjuden jobbet:

1. Hmmmm, fotboll... Aldrig varit på Arsenal... Hmmm
2. Konserter... Hmm, finns många band som inte kommer till Sverige, men som definitivt kommer till London.
3. OK! Jag är klar, jag vill vara med och leka.

Tror ni att jag har blivit besviken?

Verkligen inte. En kollega på jobbet. Vi kan kalla honom för Dansk Robert, han visade mig runt bland musikaffärerna i Soho. Vi var och sprang på Virgin Megastore vid Totteham Cort. Detta var min första riktigt lediga dag i London skall tilläggas... I källaren lirade Graham Coxton. :) Så det blev mitt första intryck av London. En riktigt bra första dag skulle man kunna säga. Jodå, jag är nöjd... Har sedan dess orienterat mig lite runt Soho, som ännu så länge är min favorit bland stadsdelarna. Har ju inte hunnit se så mycket ännu...

Det finns en väldigt trevlig skivbutik som heter Sister Ray som ligger på Berwick street. En sidogata till Oxfordstreet, mellan Oxford Circus och Tottenham Court Road. http://www.sisterray.co.uk Köpte Alkaline Trios nya singel både på dubbel 7" och cds. Man är ju nördig liksom! ;) I området finns massor av skivbutiker. Jag hann inte springa igenom alla, men det kommer så småningom. http://www.turnkey.co.uk är också en trevlig butik. 3 våningar av musikinstrument. En najs affär med bra serviceminded personal. Jag var där inne och kikade efter en gitarr. Jag SKALL ha en Epiphone G400 Goth modellen så småningom. En trevlig snubbe som heter Caleb visade en, och jag vet att han är trevlig för att han vill sälja saker, men han var trevlig, alltså musiker emellan trevlig. Det blir nog en tripp dig så småningom.

Idag har jag och en av mina flatmates (som är tjej förvisso) varit och sprungit i centrala London hela dagen. Vi började vi Tottenham Court Road, vidare ner till Leicester Square, Picadilly och tillbaka till Oxford Circus. Sedan åkte vi hem från Marble Arch. En bra dag... Flera timmars promenerande, men det var det värt.

Men, det finns saker som jag verkligen saknar med Sverige... Mina vänner förstås... Dem saknar jag. Men förhoppningsvis kommer väl någon och hälsar på... Om någon av er läser detta; se till att hälsa på mig!

Jag saknar snus... Men det kommer väl en leverans snart.

Jag saknar saltlakrits. Salta balkar... *gaaaaah* Djungelvrål... *gaaaah*

Men annars så är det mesta ok här. Det är ju aldrig tråkigt om man säger så. Nu skall vi laga lite käk.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!