Jag har funderat lite...

Idag har jag och Mattias varit i Camden Town för att kika/shoppa lite. Det var som vanligt trevligt att hänga med en jämnlik när det gäller musiknörderi! ;) Mattias är sjuk! Han kan ännumer om musik än vad jag kan. Han har så otroligt bred musiksmak. Men man kan ändå säga till honom;

 "Du, du vet den där singelbaksidan på Depeche Mode, Love in it self..."
-"Fools menar du"? Svarar han utan att blinka. Eller så försöker man att sätta dit honom.

"Du, du vet de där tyskarna med han som läspar som sjunger?"
-"Ah, vi snackar ungdomssynder... Boytronic!".

Varför inte prata obskyra Cabaret Voltaire 12"? Böööje och han skulle ha mycket att prata om! :D Då skulle jag sitta som ett fån och bara titta på!

Hur som helst. Vi var i Camden och jag skulle köpa en jacka. Det var planen. Jag behövde en ny skinnjacka. Den jag har är för varm. Jag var i Camden i somras med Mackan på jobbet och då shoppade han. Tänkte att jag skall minsann inte vara sämre. Men det gick sådär... Jag hittade till slut en, men det tog tid. Mattias hittade däremot massor. Vi gick in på en sådan där Records/DVD Exchange Shop. Det är skitroligt. Han gick där ifrån med Death In Vegas, Devo - Hot potatoes (Greatest hits), Talk Talk samling och ett gäng till... Wedding Present tror jag att det var också. Jag hittade nada. Sedan tog vi en sväng på marknaden också. Det var regnigt idag... Såg ut så här ungefär:

63299-269

Eller vaddå såg ut ungefär så här... Det såg ut så här. Bilden är tagen idag... Jag svammlar som vanligt.

Jag blev blöt. Hade ingen jacka på mig... Mattias köpte lite t-shirts. Jag hittade nada... Då beslutade vi oss för att gå in på en pub och värma oss lite och kanske ta något att dricka. Det såg ut så här;

63299-268

För det gjorde det. Jag var där... ;)

Sedan tjurade jag för att jag inte hittade någon jacka... Även om det löste sig till slut. Vi har en helt sjuk grej för oss. Vi tenderar till att ha en massa saker som vi gör varje gång vi ses. Vilket är helt vrickat eftersom det finns så mycket att göra i London. Här är några av sakerna på listan:

* Käka lunch. (Inte så konstigt va?)
* Höra svenska. (Inte helt ovanligt i Sveriges 4:e största stad) ;)
* Gå till Fopp. (HEMSK affär... Det är för billigt och jag har inte brains nog att inte köpa något varje gång...)
* Gå i 2nd hand skivshoppar.
* Ta en bira eller något på en pub vid Fopp... (Tottenham Court Road.)
* Åka till Sheppard's Bush för att äta på Chop Chop eller en italiensk restaurang som ligger i ett köpcenter.
* Hitta en film som vi inte vill se...  (Fast det brukar vi stryka nu. Vi går rakt på käket i stället...)

Ja, det är nog en del saker till. Idag hörde vi faktiskt inte svenska vilket kändes lite olustigt! ;) Men vi var på Fopp, (Jag köpte Devo: Duty now for the future/New traditionalists, Distillers: Sing sing death house, Rage Against: (En box med både debuten och evil empire för £6) och en bok som heter The Smiths - Songs that saved your life. En nördbiografi som handlar om när, var och hur de spelade in sina låtar. ;)

Vi kollade in 2nd hand/exchange skivbutiker, åt lunch, tog en bira, käkade kines.. Fast vi åt på ett äckelställe på oxford street. Jag minns inte vad det heter, men om du står utanför Virgin Megastore på Oxford Street. Gå inte till kineshaket som ligger tvärst över gatan. Det suger. Åk till Yellowexpress i Hounslow eller Chop Chop i Sheppard's Bush istället. Eller till kina, det är nog bäst! ;)

Vi hittade inte heller någon film vi inte ville se. Jag var ju tvungen att åka hem och tvätta. När jag kom hem efter att ha ätit sugkines, då hade Jo lagat käk!!!! TYPISKT! Hon hade gjort en speciell ankrätt som är jättegod. Minns inte vad den heter, men den är grym i alla fall. Men det gick ju inte att få ned någon mat, så jag fick titta på när G åt upp min portion också! ;) Han var nog inte missnöjd med det! :D

Imorgon skall jag till banken för att flytta pengar till Sverige. Jag skall också passa på att gå till en frisör. Jag ser ut som en mjud i huvudet. Detta håller inte. Jag har haft bad hairdays innan, men nu är det extremt. Sedan åker vi till Sverige för konferensen på onsdag. Kommer inte tillbaka hit förrän på lördag. Ibland känns det som om jag aldrig är här. Märkligt... Vi var i stockholm för inte så länge sedan. Och vi skall tillbaka i oktober igen. Och det är ju snart. *suck* Jaja... Man ÄR aldrig nöjd! ;)

Jo, jag har ju funderat på en sak. Jag har kommit fram till att hela London ser likadant ut. Konstant. Hela tiden. Alla små "städer" ser lika ut. Alla highstreets ser lika ut... Alla bostadsområden ser lika ut.

Bildbevis? Nja, nu har jag ju inte varit överallt. Jag har inte varit på många ställen alls faktiskt, men jag tror att om någon skulle släppa av mig, vart som helst i London, då skulle jag aldrig hitta hem. Inte om det inte fanns en tube i närheten. *asgarv* Allting ser så likt ut! Det är helt sjukt.

Kolla Hounslow tex:

63299-270

Ser exakt ut som Perivale där jag bor... Om du inte har varit där, eller på något ställe, då är det ju skitsamma... Men ändå. Jag var tvungen att knyta ihop säcken på något jä**a sätt! ;)
Polsk techno...

Vaknade nyss av att grannarna satte igång. Högt... Taktfast, ett dovt dunk som blev högre och högre. Egentligen är det väl inte så högt, men det går igenom väggarna. Klockan är ju så tidigit. Inte för att jag blev på dåligt humör, men för bråkdelen av en sekund, då kände jag mig som Kakmonstret...

63299-267

Jag såg i tidiningen igår att Fem myror är fler än fyra elefanter vann en omröstning om vilket barnprogram som var det bästa genom tiderna. Jag gillade det. Jag lärde mig ju faktiskt att läsa tack vare det där. Hmm, undrar när det gick... Jag har för mig att det gick som julkalender något år, och då vet jag att jag började förstå och kunna läsa lite. För att återknyta till bilden. Ett av mina favoritprogram var ju Sesam Street. Eller vad hette det då? Det där med Ernie & Burt! Kakmonstret... Jag minns ett segment när Kakmonstret skulle lära sig att HOPPAS att det fanns kakor i en påse! :D Skitroligt. Just det där förbannade skrikande; "KAAAAKAAAAAAAA". Mupparna kalades det ju också. Nej, inte the Muppet show. Är det så att man börjar bli gammal? Hahaha. Må det då vara på det viset.

Nu skall jag vara lite äcklig. Jag skall fan blåsa pengar idag... Ja, idag skall jag shoppa... Hårt, hänsynslöst och länge! ;) Mot Camden town... Eller nej, inte ännu, först skall jag ju till Ealing Broadaway och klippa mig... Ser ju för fan ut som en megamjud i skallen. Dags att leta upp en frisöördignist...

Jag kan inte räkna...

Usch så pinsamt. Jag kan verkligen inte räkna... Jag sade fel... Jättefel.. Och jag vet att minst halva jobbet säkert tittade. Jag förstår inte vad jag fick 13 ifrån. Det skulle ju vara 8!!! Inget annat. Vi får väl hoppas att folk gör annat än att titta på tv en lördagskväll.. Men bara denna kvällen, annars skall alla titta på tv HEEELA tiden! ;)


Typiskt...

Jesper och Manne skickar SMS till mig... De är på Electric Ballroom i Camden just nu. Där spelar Misfits ikväll... *grrrrrrrrr* Skulle ju egentligen varit ledig idag, men jag bytte ju med Clara, jag får skylla mig själv. Det blev ju inte bättre av att de berättade att The Bones är förband!

Ännu ett menlöst i-landsbekymmer! ;)

En av juristerna på företaget var här och berättade lite om regelverket. Det är komplicerat, men det var väldigt roligt att höra. Han berättade om en ganska kul grej. På 80-talet var det populärt med massor av snabba ljuseffekter i reklamen. Som en strob effekt ungefär. Det finns en anledning till att man strök den idén. På 80-talet fick nämligen 500 japanska tv-tittare epilepsi efter att ha sett reklamen. Detta blev ju ett ganska hett samtalsämne och vad gjorde man? Jo, man visade inslaget i nyheterna på kvällen och ytterligare 200 stackars japaner fick anfall... Smart! ;)

Kort i rocken... Bokstavligt talat...

Öh, alltså... Jag är väldigt nöjd... MEN, jag lider av korta armar. Detta blir väl klassat under veckans i-lands problem, men ändå.

Thunderbirdens hals är gaaaaanska lång! *asgarv* Det betyder att jag ha lite svårt att sitta med den i knät, då når jag med precis.. Nästan inte... F... Men det finns alltid lösningar på allt.

I mitt fall blir det väl att bära basen "in the famous" Peter Hook position! ;)

Eller så får man helt enkelt spela de lägsta nötterna en oktav högre upp... Ännu mera New Order! ;)

Världens kanske roligaste moment?

Jag kan inte sova! Jag har lirat bas i tre timmar nu, och nu har jag ont i händerna. Vad gör man då? Jo, man toksurfar... Idag har varit en av de mest lyckosamma toksurfningarna på länge... Se bara vad jag hittade:

Monty Pythons Argument sketch. (Detta kan vara tvhistoriens absolut roligaste ögonblick. I alla fall ett av dem...)

Q: WHAT DO YOU WANT?
M: Well, I was told outside that...
Q: Don't give me that, you snotty-faced heap of parrot droppings!
M: What?
Q: Shut your festering gob, you tit! Your type really makes me puke, you vacuous, coffee-nosed, maloderous, pervert!!!
M: Look, I CAME HERE FOR AN ARGUMENT, I'm not going to just stand...!!
Q: OH, oh I'm sorry, but this is abuse.
M: Oh, I see, well, that explains it.
Q: Ah yes, you want room 12A, Just along the corridor.
M: Oh, Thank you very much. Sorry.
Q: Not at all.
M: Thank You.
(Under his breath) Stupid git!!

(Walk down the corridor)
M: (Knock)
A: Come in.
M: Ah, Is this the right room for an argument?
A: I told you once.
M: No you haven't.
A: Yes I have.
M: When?
A: Just now.
M: No you didn't.
A: Yes I did.
M: You didn't
A: I did!
M: You didn't!
A: I'm telling you I did!
M: You did not!!
A: Oh, I'm sorry, just one moment. Is this a five minute argument or the full half hour?
M: Oh, just the five minutes.
A: Ah, thank you. Anyway, I did.
M: You most certainly did not.
A: Look, let's get this thing clear; I quite definitely told you.
M: No you did not.
A: Yes I did.
M: No you didn't.
A: Yes I did.
M: No you didn't.
A: Yes I did.
M: No you didn't.
A: Yes I did.
M: You didn't.
A: Did.
M: Oh look, this isn't an argument.
A: Yes it is.
M: No it isn't. It's just contradiction.
A: No it isn't.
M: It is!
A: It is not.
M: Look, you just contradicted me.
A: I did not.
M: Oh you did!!
A: No, no, no.
M: You did just then.
A: Nonsense!
M: Oh, this is futile!
A: No it isn't.
M: I came here for a good argument.
A: No you didn't; no, you came here for an argument.
M: An argument isn't just contradiction.
A: It can be.
M: No it can't. An argument is a connected series of statements intended to establish a proposition.
A: No it isn't.
M: Yes it is! It's not just contradiction.
A: Look, if I argue with you, I must take up a contrary position.
M: Yes, but that's not just saying 'No it isn't.'
A: Yes it is!
M: No it isn't!

A: Yes it is!
M: Argument is an intellectual process. Contradiction is just the automatic gainsaying of any statement the other person makes.
(short pause)
A: No it isn't.
M: It is.
A: Not at all.
M: Now look.
A: (Rings bell) Good Morning.
M: What?
A: That's it. Good morning.
M: I was just getting interested.
A: Sorry, the five minutes is up.
M: That was never five minutes!
A: I'm afraid it was.
M: It wasn't.
Pause
A: I'm sorry, but I'm not allowed to argue anymore.
M: What?!
A: If you want me to go on arguing, you'll have to pay for another five minutes.
M: Yes, but that was never five minutes, just now. Oh come on!
A: (Hums)
M: Look, this is ridiculous.
A: I'm sorry, but I'm not allowed to argue unless you've paid!
M: Oh, all right.
(pays money)
A: Thank you.
short pause
M: Well?
A: Well what?
M: That wasn't really five minutes, just now.
A: I told you, I'm not allowed to argue unless you've paid.
M: I just paid!
A: No you didn't.
M: I DID!
A: No you didn't.
M: Look, I don't want to argue about that.
A: Well, you didn't pay.
M: Aha. If I didn't pay, why are you arguing? I Got you!
A: No you haven't.
M: Yes I have. If you're arguing, I must have paid.
A: Not necessarily. I could be arguing in my spare time.
M: Oh I've had enough of this.
A: No you haven't.
M: Oh Shut up.
[...]

Det blir givetvis ännu roligare när man ser den på riktigt... Men visst är det bra? :)

En bra dag på jobbet...

Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet faktiskt! :) När jag kom till jobbet imorse, då log vakten stor mot mig och sade: (på indisk brytning) "Biiiig parcel waiting for you sir... Actually two parcels. You very lucky man. Today is brithday?". :)

Jag skrattade gott åt honom. Han är mycket trevlig. Men jag sade att, nej, det är förhoppningsvis något jag köpt på E-bay. "Ah, E-bay Sir... Is that good?" Jag svarade honom att man kan göra ordentliga fynd där.

Väl inne i hissen kunde jag inte komma ihåg koden för att komma upp till fjärde våningen där vi jobbar. Jag har ju faktiskt varit ledig i 4 dagar i rad, det har inte hänt sedan jag hade semester. Som tur var kom en kollega som kunde trycka upp oss... Nu kan jag koden igen! ;)

Väl uppe hälsade jag glatt på Mirka som sitter jag sitter tillsammans med. Hon sade, kolla vad du har fått... Där stod dem... Båda paketen! :D

Jag började med att packa upp det största paketet (man brukar ju spara det till sist, men inte idag!). DÄR fanns en jättefin Epiphone Thunderbird IV. :D Jag tog en bild på den precis nyss... Jag måste ju få dela med mig av skönheten! ;)

63299-266

Snygg va? Och den är verkligen i superskick... Låter skitbra också. Nu är jag jättebra på att lira bas bara för att jag har en sådan här! ;)

Efter det var det då dags för paket nummer två. Där fanns en Roland SH-2. :) Tyvärr verkar det som om den inte är riktigt hundra. En oscillator på den verkar död, tillsammans med sub oscillatorn. Vilket är naturligt eftersom de jobbar ihop. Den fick inte komma hem idag. Men jag tog i alla fall ett kort på den tillsammans med sin mindre bror.

63299-265

Rätt snygga ihop? Eller? ;) Tänk för ett par år sedan hade jag aldrig ens tänkt tanken på att jag skulle köpa dessa två. Jag hade ju redan en Roland SH-09. Det har sina fördelar med att bo här. Totalt sett har jag betalat £755 (ca 10 000 kr) för alla tre prylarna, och det är faktiskt väldigt lite. Nu skall man i och för sig komma ihåg att båda syntharna måste ha lite översyn av danskrobert, men när vi väl får fart på dem... Då du! Jag har ju faktiskt lagt undan lite pengar, bara för att köpa lite grejor, så nu är jag nöjd och glad. Jag är på alldeles för gott humör för att oroa mig över saker och ting. Som vanligt med andra ord. ;)

Nu skall jag lira lite bas! :D

För att anknyta till mitt förra inlägg...

(Ett ungt par 16+ står i kön till att beställa.)
Tjej 16+: Jag vet inte vad jag ska ha. Jag vill ju inte bli tjockare.
Kille 16+: Mmm.
Tjej 16+: Vaddå mm?!
Kille 16+: Vaddå?
Tjej 16+: Ja, lyssnar du inte på mig eller?
Kille 16+: Va? Jo...
Tjej 16+: Nej det gjorde du inte! Åh, du lyssnar aldrig på mig!
Kille 16+: Jaja, men vad fan sa du då?
Tjej 16+: Att jag inte vill bli tjockare, tycker du jag är tjock eller?
Kille 16+ (höjer rösten): Nej, bara lönnfet! Men jag älskar väl dig för i helvete ändå! Vad ska du ha för jävla mat nu då?!
Tjej 16+ (till kassören): En McFeast & Co.

Problemet finns även i Sverige! ;)

Detta är taget från
http://www.tjuvlyssnat.se

Det dummaste folket i världen?

Nej, jag tänker absolut inte prata val här. Jag tänkte prata mat istället.

Satt just och läste Aftonbladet på nätet. Där fastnade jag för en artikel som handlade om den brittiska matkulturen. Jag vet inte om du som läser detta känner till Jamie Olivers kamp för att förbättra skolmaten. Massor av pengar satsades för att barnen skulle slippa äta skräpmat och istället få bättre mat som gör att man blir piggare och framför allt även kanske lever längre. Jag tror att om du äter ok mat, då mår din kropp mycket bättre än om du äter skräpmat konstant. Det är vad jag tror, och jag tror att de flesta vetenskapliga efterforskningar stödjer mitt antagande. Supersize me. Minns någon den? Jag mådde dåligt efter att ha sett den. Nu är det inte så att jag på något vis försöker komma med en massa moralkakor här. Nej nej, jag äter själv hamburgare och pizza då och då, men man kan inte BARA äta det. Det tror jag är farligt för kroppen.

Efter att Jamie gjorde den där tvserien där han försökte förbättra skolmaten, satsades 20 miljoner pund på förbättringar. Man satsade på bättre och näringsrikare mat. Man förbjöd dessutom eleverna att gå och köpa mat från andra ställen. Vad gör då några engelska föräldrar. Jo, de ställer sig utanför skolan på rasten och tar upp beställningar på pizza och hamburgare, för deras barn skall minsann få äta vad de vill. De tycker enligt Aftonbladet att allt är Jamie Olivers fel. Barnen blir kräsnare med maten och han skall inte tro att han är något. Deras barn skall minsann få äta vad de vill...  Hon står där varje morgonrast och tar upp beställningar.

Då undrar jag följande. Skall vi sluta att bry oss? Låta människor för göra som de vill med maten? En 10 åring vet väl kanske inte vad som är näringsrikt och nyttigt, eller vad som är gott och mindre bra för dig. Jag vill understryka att det går alldeles utmärkt att äta både pizza och hamburgare, då och då, men INTE VARJE DAG! Att äta chips, alltså förlåt, pommes varje dag, det är inte bra för dig. Det är friterat.

Vad är det för fel på någon när man säger att mina barn skall få äta vad de vill, hur de vill och när de vill. Borde ingen ta ett snack om vad barn som växer upp behöver äta med den här kärringen?

Läs själva:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,888960,00.html

Jag vet jag vet, det är inget att bry sig om, men efter vissa saker jag har varit med om, är jag mera noga.

Vad jag inte kan förstå, är att någon värnar om hennes barns hälsa? Hur fan kan man inte fatta det?
Så har jag hamnat i ett land där världens dummaste människor bor?

Jag är faktiskt på ett strålande humör idag, känner mig inte gnällig. Bara upprörd. Märkligt va? :)

Jag är grymt besviken...

Ok, jag har sett Robert Görl... Det var väl kanske lite tufft i alla fall. Men jag är ändå besviken. Vi tar det från början.

Jag vet inte hur jag lyckas nu för tiden, men jag är konstant försenad!? Idag lyckades jag igen. Som tur var hade Mattias lite sällskap, så han slapp att sitta och vänta på mig helt själv. Linda var ju med och underhöll honom medan jag... Ja, vad gjorde jag? Hur kunde jag bli sen? Hur är det möjligt? Jag fattar inte... Men tunnelbanan var ju lite sen, så det måste ju vara den. Det var i alla fall inte lika illa som när jag somnade på tuben och åkte alldeles för långt när jag skulle träffa Mattias, Peter och Pär. Eller är det Per. Jag vet faktiskt inte hur han svart sitt namn. Tills jag får reda på det kör vi Pär... Jag tror att det är så. Jag har ju 50-50, så det är säkert fel. Linda är i alla fall Pärs flickvän som är här på semester och överväger om hon skall flytta hit. Så var det med det.

Efter en trevlig lunch gick vi till FOPP! JAG SKULLE JU INTE GÅ DIT! Men nu gjorde vi det i alla fall. Kan man gå in där utan att köpa något? Nej, det är en omöjlighet. Jag köpte The Ataris (minns inte vad skivan heter, och den ligger i min väska, det är minst 2 meter dit...) och The Postal Service. Dansk Robert på jobbet spelade dem för mig. Det är tydligen sångaren från Deathcab For Cutie's hobby projekt. Väldigt bra. Och jag köpte en biografi om Depeche Mode också. Den var billig..

Efter det satte vi oss på en pub... Där satt vi bra länge. Vi väntade väl egentligen på Pär, men det var någon som hade hoppat framför tåget, så han blev sen. Vi drog vidare till Notting Hill och till klubben där Robert skulle spela.

En gång i månaden har Client sin egna klubb. Client är en duo, två tjejer i strikta "uniformer" som spelar rätt kool musik. De är signade av ingen mindre än Andy Fletcher i Depeche Mode. En gång i månaden har de sin egna klubb. Den heter Being Bolied. Lysande namn. Hela kvällen matades vi med A Split Second, Fad Gadget, Joy Divison, The Cure, Depeche Mode... Äh, ni fattar. Sedan gick det första bandet upp på scen. Julez och Ruby...

63299-26063299-259

Jag har ingen aning om vad de hette, men live, där lät det rätt koolt. Jooo, jag kollade på hemsidan. De hette Capital-X.
http://www.myspace.com/capitalxuk.

Hur det lät? Nja, det var väl kanske inte skitbäst, men det var ganska roligt live. Beskrivningen på Clients hemsida stämmer dock inte alls...

Sedan kom kvällens höjdare.

63299-261

Luxxury... Skitcoolt band. Tjejen som lirade bas kom fram till mig och vi pratade lite. De är från San Diego och är här för att göra några gig. Detta var deras första spelning utomlands. Hon var skitcool. Synd att det blev ett så pissigt foto. Killen som sjöng, han var riktigt rolig att kolla på. Mycket bra liveband. Dessutom körde de en cover på I know there is something going on som var väldigt cool. Mattias gick fram till honom efter giget och köpte plattan. Jag ångrar lite att jag inte också gjorde det. Mattias påpekade att han var svensk och att det är en svensk artist (Frida) som gjorde låten med Phil Collins. Nah dude... She's from Norway! Det var hans svar, och det stämmer ju faktiskt. Han världens största Abbafan... Haha...
http://www.luxxury.com/

Jag såg att deras version, en pissig sådan på I know... finns på youtube.com. Sök bara på Luxxury så är det den det står "live in the studio".

Efter den adrenalin kicken (och efter att ha blivit tvingad att dansa med en full tjej som stod längst fram... Försökte förtvivlat att förklara "jag dansar aldrig nykter" men det var för döva öron...) satte vi oss ned och väntade på Robert. Nej, det blev inget med det... I stället dök ett blekt techno/pop wannabe gäng upp som hette... Inte var det det bande jag trodde i alla fall... Så här såg de ut i alla fall:

63299-26463299-26363299-262

JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTTETRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIIIIIIIGAAAAAAA! De gjorde en skitcover på Visions in blue som Ultravox gör sååå mycket bättre. Tysk ompa ompa stomp. Tänk Scooter fast sämre... Mycket sämre. Med skittråkga låtar och en ballad!!? Det var i alla fall midtempo. Det roligaste var väl när sångaren skulle försöka hoppa på scen och insåg att då skulle ha slå huvudet i taket. Fast de verkade ha mest fans på plats. Tänk, det kanske är jag som inte fattar något ändå! ;) Neeeeeeeeeej.. Så kan det ju inte vara.

Efter det närmade sig klockan halv tolv, och då måste han väl komma snart. Efter att ha suttit och lyssnat på en jävligt enformig låt, där någon verkade slå på pads lite då och då, vände jag mig mot scenen. Den var tom. Väldigt tom. Tjejen jag pratade med som lirade bas i Luxxury, hon hade sagt att Client också skulle spela... Coolt tänkte jag.. 10 minuter gick, och då tröttnade Mattias... Han gick bort till DJ båset. DÄR stod Robert Görl. Det var hans SKITTRÅKIGA ambient technoshit vi hade lyssnat på i 20 minuter. Det där var hans spelning. En av tjejerna i Client (båda var där) stod i båset, och Mattias frågade henne om de skulle spela. Nope, det var bara två DJ set kvar. Roberts och deras.

Då gick jag hem. Jag tog en taxi och tjurade hela vägen från Notting Hill till Perivae. Men å andra sida har jag ju i alla fall sett mannen, myten och legenden Robert Görl... DET är väl alltid nå't antar jag... ;)

Korrigering. Client är tydligen en trio nu för tiden. Det förklarar varför det var 3 tjejer som hade exakt likadana uniformer på sig. http://www.client-online.net/

Vi avslutar med en bild på Mattias. Tyvärr syns inte Robert Görl som satt precis bakom.

63299-258

Robert Görl...

Jodå, han lever ännu. Jag skall faktiskt gå och se honom göra ett showcase imorgon på en club i Notting Hill.

http://www.nottinghillartsclub.com/

Det är tydligen A + B från Client som har en klubb som de kallar för Being Boiled. Jag och Mattias Rehnberg skall gå och kika på det. Kan bli lite spännande kanske. Han har tydligen inte varit i London på 20 år.

Sprechen sie deutsch? Haha...

För er som inte vet då... Han var ju ena halvan av D.A.F. Tillsammans med Gabi Delgado gjorde de "hits" (nåja) som Der Mussolini, Sex unter wasser och Kebabträume. Riktigt roligt. Man kanske till och med kan kalla dem för EBM's gudfäder! ;)

Varmvatten? Eller? Närdå? Hurdå?

Jag kom hem lite senare igår. Hade en riktigt skön slö dag på jobbet! ;) Vi visade två filmer, som jag inte kunde slita mig från. Först Adam & Eva, den har jag inte sett sedan den kom ut. Och någon film med Hugh Grant, Gene Hackman och Sara Jessica Parker. Minns inte vad den hette, men den var rätt bra faktiskt. Sedan ville jag ju se Foo Fighers spela hos Jay Leno. Det sög. Och jag kunde ju faktiskt snott bandet från flexin och kikat på det innan, men så långt tänkte ju inte jag! Så bright är man ju inte! Haha...

Imorse gick det långsamt att ta sig ur sängen. Väldigt långsamt, men jag fick ett hårt tillvaknande. Jag klev som vanligt rakt in i duschen. Det var bara det att vår varmvattenberedare är lite knas i bland. Man måste ibland gå ner i köket och banka på den för att få igång den. Det tänkte inte jag på, utan jag klev in... Sedan tror jag att det tog en mikrosekund innan vrålet kom. Inget varmvatten! AAAAAAAAAAAAAAAAAAARG! Så jag tog ett skutt ur duschen för att halka på golvet, och sedan sätta mig på golvet. Tur att ingen såg mig! Där låg jag, raklång, naken och utlämnad med en smärta i häcken. Hahaha. Usch... Hemskt va. Nej, jag kan inte rekommendera att du ens försöker få bilden i ditt huvud. Det var ingen vacker syn.

Men jag reste mig ur spillrorna av mig själv. Tog handduken och gick ner och gav den där varmvatten beredaren en rejäl omgång! ;) Sedan blev det bättre, även om jag har lite svårt att sitta ned just nu... ;)


Hoppsan...

Hoppsan...

Öh.. Ja, alltså... Nu var det ju så att jag handlat färdigt i och med att jag vann basen igår. Jag såg till att lägga ett lågt bud på synthen ovan, bara för att ingen skulle få den billigt. Jag råkade visst ropa hem den också! :D £236... Det är ungefär 3300 kr... Det är billigt. Det är riktigt billigt. Så nu har man alltså råkat ropa hem både en SH-1 och en SH-2... Ooops... Det blir nog nudlar ett tag framöver! Men jag skall inte gnälla. Magen är ju bättre...

Idag har jag och Mattias varit en sväng på stan. Vi stannade till och käkade lunch på Leicester Square...Vem går förbi om inte Liam Gallagher.. Så då har man sett en rik rocksnubbe också... ;)

Jag mötte Lassie liksom...


Ännu en Gothic till samlingen! ;)

Ännu en Gothic till samlingen! ;)

Jamenvisst! Tack vare min goda kollega Robert, är jag nu en nöjd och glad ägare till en Epiphone Thunderbird IV Gothic edition! Priset blev £217 + frakt, och det är ett bra pris. Jag har hittat dem för £278 nya på nätet. Nu har jag två i alla fall. En Epiphone Les Paul Gothic och den här. Nästa får väl bli en Gothic Explorer kanske, om jag hittar en billigt nog.

Idag har jag varit ledig. Tog det lugnt i morse. Har varit i Ealing Broadway för att göra lite bankärenden. Jag upptäckte att man kan faktiskt gå från Ealing Broadway till Ealing Common. Det är inte allt för långt. Kan vara bra att veta om det skulle vara så att tuben inte funkar en dag. Jag var också på Fopp, men jag KÖPTE INGET! Det var svårt att låtabli, men det gick. Jag hittade en skitcool bok som handlar om Factory Records skivomslag. En bok om inspelningen av Joy Divisions Unknown pleasures och lite andra kul böcker om The Smiths. Men jag stod emot frestelsen, jag kände ju på mig att en bas var på g! ;)

Nu skall vi bara se om det blir en liten Roland SH-2 också! ;)

Just det... en sak till. Jag blev ju magsjuk också... Behöver kanske inte förklara mer i detalj. Men det var därför jag stack hem tidigt och inte köpte något idag! ;) Bra va? ;)

Jättefynd!!!!

Idag har jag, Mattias och Pär varit runt, hårt och länge. Dagen började med att jag åkte till Northolt för att hämta lite post. Vidare in till Leicester square för att träffa Mattias och Pär. Pär var JÄTTEBAKIS! Hahaha.. Han var riktigt dålig... Vi började med att käka lite lunch. Vi kollade in en butik som heter Fopp. De säljer skivor. Väldigt billigt. Jag köpte Iggy antologin för £5 och en av Ian McCullochs soloplattor för samma peng. Det fanns hur mycket som helst där. Skall nog gå dit och bränna mer pengar nästa vecka! Sedan gick vi bort till PC World borta vid Warren Street station. Där ifrån åkte vi till Notting Hill, och det var där det roliga började.

I Notting Hill finns massor av dvd/records/vinyls/cd exchanges... Jätteroligt. Jag kom där ifrån med New Order - Blue monday, i original utgåva, alltså med omslaget som är utskuret som en diskett. £8 för den. Satt ju rätt fint. Hittade också en Portion Control 12" - Go talk för £6 och en 7" Bauhaus - Lagaritja Nick för £3. KANON! DIT skall jag igen! Det kan du lita på! Från Notting Hill drog vi till Shepard's Bush. Egentligen för att kolla en film, men det fanns ingen som vi ville se, så vi gick och käkade istället. Nu är jag helst slut. Imorgon skall jag inte göra någonting!

Harrod's...

Jag är så trött... Idag har jag, Annelie och Carro varit på Harrod's. Jag köpte ingenting. Man blir ju pank av att bara titta! Carro köpte faktiskt två par strumpor. Jag minns inte vad de kostade, men eftersom hon köpte dem där så måste de kostat gaaaanska mycket. Ärligt talat så är inte Harrod's så mycket att ha. Det är dyrt, man ser uttråkade försäljare och gamla tanter. Inte en enda kändis i dag heller. Peter M stötte ju Kiefer Sutherland. Det är ju lite coolt i alla fall... Men inte vi... Inte en enda. Eller så kanske det är som vanligt, man ser dem inte. Eller så kanske de är utklädda?

63299-257

Annelie i taxin på väg till hotellet.

Imorgon skall jag, Pär, Peter och kanske Mattias R strosa runt lite. Pär har äntligen hittat någonstans att bo i alla fall. De skall hyra ett hus i Acton Town. Det var tydligen ganska nära tuben också, så det blir nog bra. Då slipper han i alla fall att Mattias RAMLAR över honom mitt i natten! *asgarv*

Nu skall jag göra kaffe.