Back in da UK!

Åh så skönt att vara tillbaka hemma. Jag är jättetrött efter Sverigeresan. Sena nätter och lite party här och där är mer än min kropp klarar av! ;)

Jag har haft det jättebra och jätteroligt. Tänkte visa lite bilder som jag tog när jag var hemma. :)

(För den som är intresserad!) ;)

63299-299

Oj, den här hör inte hemma här, men jag orkar inte radera. Jag går förbi här ganska ofta på vägen mellan Tottenham Court Road och Leicester Sq. Här kör de en hyllning till the Pythons! :) Borde gå och se den någon dag.

63299-298

Helena och Findus hemma hos Helena. :) Hon var snäll nog att låta mig bo där ett par nätter när jag var i Stockholm.

63299-297

Findus the cat!


Tanken var ju att jag skulle åka hem på lördagen, men det gick ju inte. Det fanns inga flighter hem pga höstlovet. Så jag fick stanna en extra natt, och det passade ju bra. Igår (lördag) var det ju Tinitus festivalen på Munchen Bryggeriet. Peter skaffade en biljett åt mig. Han skulle dit med sin bror och Martin. Dessa tre herrar har jag inte träffat på många år, och det var verkligen jätteroligt! :D Vi träffades på Rival, där jag och Mattias bodde. Efter en kall dag på stan med Helena begav jag mig till hotellet och lite senare på kvällen kom även Peter och Martin dit. De hade kört bil upp samma dag, och bodde hos en kompis i Enskede (har jag för mig)...

63299-296

Martin i restaurangen på Rival.
63299-295

Peters bror Mattias. :)

63299-294

Och Peter då förstås! :) Det var skitkul att ses. Vi styrde sedan våra steg mot ett hav av svartklädda människor! ;) När vi kom dit stod ett band på scen. Vet dock inte vilket. Men det var väl inte skitbäst direkt. Efter lite väntan klev så Dupont upp, och det var väl sådär. Helt ok antar jag. De var även arrangörer för festivalen. Det visade sig att något flygbolag slarvart bort F242's bastrumma på vägen till Sverige, så de gick ut med ett meddelande och undrade om någon i publiken hade en kick till ett Roland V-Drums set. Och efter mycket om och men löste sig allt. Men allt blev förskjutet. Istället för Front 242 fick vi se The Hacker. Rätt trist tycke jag. Martin i sin tur, han blev hungrig.

63299-293

Martin käkar en kyckling wrap!

Till slut var de klara och Front 242 klev upp på scen. Jag tyckte inte att det var så där jättebra. Peter sade att han tyckte det var kanon.  Men jag saknade Quite unusual, Masterhit, Tragedy for you och Never stop. Men de körde Commando, Take one, Headhunter osv... Men extranummer!!!!! De körde två nya låtar som jag aldrig hört... Som extranummer!!!!!! Så kan man ju inte göra. Då skall man ju bränna av det bästa man har... Eller nå't! Till sist klev i alla fall Nitzer Ebb upp på scen. De inledde med Getting Closer. (Har jag för mig att den heter... Hahaha... Det var så länge sedan jag lyssnade på dem, så jag minns knappt vad låtarna hette.) De spöade skiten ur de andra banden. Jag orkade inte stanna så länge, för klockan var väl halv två när de började lira. Men jag såg i alla fall Captivate, Let your body learn och några till...

Jag träffade också Richard från Statemachine/Lowe. Han var skitfull! :D

Sedan knallade jag hem. Och försökte undvika alla spyor på vägen. *blärk* Med ringande öron lämnade jag Tinitus festivalen 2006. Mycket nöjd och glad i hågen.

63299-292

En suddig bild på Nitzer Ebb... Vet inte vad som hände här! *asgarv*

Dagen efter gick jag upp tidigt för att käka frukost och för att checka ut. Begav mig sedan ut på stan en sväng innan jag tog Arlanda Express. Jag köpte lite skivor också.

Topper: Once a punk, always a punk
Randy: Randy The Band
The Briggs: Back to higher ground
Rise Against: The sufferer and the whitness
MXPX: Panic
Millencolin: Use your nose (Deras första)
Human League: Live at the dome (DVD, SKITKASS!!!!!)

Jag har också hälsa på hemma hos Leo i Lowe. Det var trevligt. Fick höra lite coola remixar och lite nytt som kommer. Skall tillbaka till Stockholm den 6 dec för att gå på deras fest tänkte jag! :)

Väl ute på Arlanda... Vem får jag se då? Jo, mannen på kortet nedan! :)

63299-291


Douglas i Nitzer Ebb! :)

Han var jättetrevlig. Vi pratade bara några minuter. På bilden ser man Kourtney's blonda hår till vänster om hans öra! ;) Bon stod också där. Han är skittrevlig! :)

När jag sedan satt och väntade på min flight, då dök Nydda upp! Honom har jag inte sett på MÅNGA år! :D Han skulle till Manchester. Och på planet hem hamnade jag med en riksdagsledamot. Nu minns jag inte vad han heter, en han sitter även i kulturdepartementet. Han lovade att komma och hälsa på när de kom till London nästa gång. :) Det var en händelserik dag idag. :) Nu är jag trött. Skall bara tvätta lite, sedan är det godnatt! :)

Lost in the... subway system.

Alltså, detta är ju lite pinsamt nästan, men idag har jag gjort något stort. ;) Jag har åkt tunnelbana helt själv i stockholm! Det du! Jag som inte hittar. Eller det var faktiskt inte helt sant, jag åkte ju från Liljeholmen till Rådmansgatan HELT själv igår också! Så jag har åkt TVÅ gånger! Jag som hittar så illa. Men det gick bra. Rätt sjukt, London är inga som helst bekymmer, men här... Här måste man vara helskärpt! :)

Och både idag och igår sprang jag på Jens Landgren! Honom har jag inte sett på evigheter. Han måste jobba i närheten av rådmansgatan. Dessutom har jag testat både koreansk och libanesisk mat. :) Och köpt snus åt Peter Walter...

Dessutom var jag och Frida på någon sådan där inflyttningsfest för någon samarbetspartner till oss. Efter det hälsade på jag hemma hos Leo. Det var trevligt. Fick höra lite nya Lowe låtar och lite kul remixar! :)

Nu är jag JÄTTETRÖTT!

Imorgon är det tinitus, och jag skall hålla koll! ;)

Hämma i sväje.


Så, då har man varit hemma i Sverige ett tag i alla fall. Flighten gick utan missöden, men det var en liten detalj som var lite störig. När vi skulle lyfta, fattades en passagerare som hade checkat in bagage. Men han dök aldrig upp till gate:en. Då fick de leta reda på hans väska för att sedan kasta ut den.

Innan dess hade de kollat allas boardinpasses.

Men det gick bra. Väl framme i Stockholm träffade jag både Micke och Oskar. Vi gick och käkade på Frey's hotell. Där bodde jag när jag kom tillbaka från Budapest. Trevligt ställe. Sedan kom Helena dit också! Hon är ju snäll nog att låta mig bo hemma hos henne! :) (OCH Findus...)

På kvällen gick vi till Gondolen för att ta en bira med Klingsta och hans tjej Sabrina. Det var jättetrevligt, men en jävligt jobbig hiss! Peter är ju inte så förtjust i sådana där höga höjder...

Efter det hade Klinge fixat biljetter till Debaser. Där spelade Enter The Hunt. Han den där Chris Lancelot (Ex Dive och Grace) nya band. Hårt, ohörbart och en stentuff bassist. (Han från Infinite Mass...) Inte min bag, men ändå jättetrevligt.

Nu skall vi dra in till stan och driva som alla andra tonåringar gör! ;)

EDIT: Vi är tillbaka... Det var trevligt. Sabrina och Peter dök också upp. Jag har hittat en massa billiga skivor på en 2nd hand shop på Sveavägen. OCH vi såg Carola och Amadeus... Det du! ;)

Hitta 50 mörka filmer...

http://www.mms.com/us/dark/index.jsp

Jättekul ocoh svårt så in i....

Heavens... Igen...

Sådär ja... Har precis kommit hem från Islington Academy i Angel. Heavens konserten var rätt bra faktiskt, men det var ju inte mer heller. Alltså, de har ju bara låtarna på plattan. Inget mera. Jag hade väl kanske hoppats på att få höra någon Alkaline Trio låt, men icke. Efter Patent Pending, som var sista låten, gick bandet av scen. Och sedan började de lira musik i högtalarna. Lite trist. Men jag måste säga att det där var en av de bästa konsertlokaler, alltså ljudmässigt som jag någonsin varit i. Fruktansvärt bra ljud! Det enda som var lite oväntat med själva konserten, det var väl att de lirade Stone Roses gamla I wanna be adored. Vet inte om det var bra eller dåligt, men det var nog rätt ok. Jag hade roligt i alla fall. Pau gillade det, Robert och Robert var lite mera skeptiska. Förbandet gillade de bättre, och dem gillade inte jag alls! ;)

Men jag gick där ifrån med en Heavens t-shirt och en 3" singel som de delade ut efter spelningen. Äh, för £10 så var det väldigt lyckat. Vi var en sväng på Oldstreet också och käkade innan.

Idag har jag nog inte gjort annat än att åkt tunnelbana. I förmiddags mötte jag upp Will på Bethnal Green, som ligger en bra bit bort på Central Line, alltså på andra sidan från där jag bor. Jag hämtade upp en skum trummis som Jesper hade vunnit på E-bay. Sedan hem igen. Käkade lite för att sedan sätta mig på tuben igen för att möta upp Pau, Robert och Robert. Jag åkte fel också. Typiskt. Jag tog Northern Line från Tottenham Court Rd norr ut och tänkte byta i Camden Town, men råkade hoppa av på Euston i stället. Tog första tåg tillbaka söder ut och hoppades att jag skulle landa i Angel, men ICKE! Jag hamnade istället på ett tåg som gick samma väg som jag kom! Jag åkte tillbaka till Tottenham Court Rd för att åka vidare till Bank istället, för där KAN man inte åka fel...

Jag har nog spenderat 4 timmar på tuben idag. Och nu räcker det. Nu är jag dessutom inte bara trött, jag är dessutom lite onykter, så nu är det sängdags. Har nog ALDRIG lagt mig så här tidigt under min tid i England! :)

God natt!

Heavens...

Ibland har man bara tur. Jag satt och slösurfade på jobbet idag, när Pau, min danska kollega gick förbi. Han sade att han funderade på att dra till Stockholm för att gå på tinitus festivalen som jag skall på. Jag sade att det är ju faktiskt en festival på Islington Academy i november. När jag surfade in på hemsidan såg jag att Heavens faktiskt spelar just där onsdagen den 18 oktober! :) Det är ju för tusan nu på onsdag. Nu har jag köpt två biljetter till konserten! :D

http://www.myspace.com/heavensband

63299-290

Heavens är Alkaline Trio sångaren Matt Skiba och F-Minus bassisten Josiah Steinbrinck. Plattan Patent Pending är väl lite in genom ena och ut genom andra, men har man lite tur kanske det blir lite Alkaline Hits också! ;) Man kan ju göra som kakmonstret, HOPPAS! :D

Jag trivs skitbra i London! :D

När skivomslagen kommer till liv...


Rätt nördigt, men ganska roligt! ;)

http://videobomb.blogter.hu/video/Lemezboritok_harca

Fredagen den 13:e...

Ja, så kom den då, dagen som alla fasar för. Jag kan i alla fall inte rapportera något speciellt hemskt som hände denna dag. Tänkte att det var bäst att hålla sig på mattan och ta det lite lugnt, och det var precis vad jag gjorde. Det var ju en sådan där skön lång helg med ledighet som väntade mig. Det var precis vad undertecknad behövde.

På fredagskvällen åkte jag bort till Mackan som bor på Stamford Brook. Där träffade jag även två av hans flatmates, Fanny och Linda (tror jag att hon hette... Åh, nu får man ju skämmas!!!!). De var i alla fall jättetrevliga, och de skulle också vidare till Michaels fest. Michael som fyllde år fredagen den 13:e. Ärligt talat, jag har ingen aning om hur gammal han blev faktistk. Han fick i alla fall en liten påse crisps av mig, för man kan ju inte komma tomhänt! ;)

Michael bor tillsammans med sina två flatmates i Turnham Green, Chiswick. JÄTTEFLOTT område. De hade en VÄÄÄÄÄLDIGT fin lägenhet. Och den är dyr. Det förstår man när man ser den. ;)

Lite bilder från festen då kanske... Tittar du som läser detta, så kan du se att det förekom ett visst tema. ;)

63299-289

Alltså, Henke och Jakob kom in och bara stirrade på alla och tog ett varv innan de hälsade. Det var faktiskt lite läskigt! Jag kände inte igen Jakob (han till höger) först. :) Henke ser ut som han är hämtad direkt ur Silence of the lambs.

63299-288

Stephan (från Schweiz och lika så flatmate med) Michael, födelsedagsbarnet. Eller skall vi kalla honom för olycksbarnet? ;)

63299-287

Michael igen, med en danska som jag inte minns vad hon heter. Hon var på besök över helgen för att hälsa på Dannie.

63299-286

Heidi. Kompis till Michael, också danska.

63299-285

Fanny och Hanna. :)

63299-284

Dannie och vad hon nu hette...

63299-283

The smoking black angel... Heidi.

63299-282

Stephan.. Born in Switzerland och hans polare från Schweiz.

63299-281

Hanna och Mackans flatmate, som jag inte minns vad hon hette.

63299-279

Öh, ja... En av dem är i alla fall Michael som var på ett glatt "klämmigt" humör! ;)

63299-278

Och han blev vist tillklämd också! ;)

63299-277

Michael, glad och blodig? ;) Det är inte lätt att vara zombie och ha alla tarmar hängande på utsidan. ;)


63299-274

Jakob och Dannie. Visst ser han lite läskig ut?

63299-276

Och till sist en liten bild på kontorets partypingla no 1. Hanna. Alltid glad. Och då menar jag ALLTID! :)

Det var ett bra party. Många olika nationaliteter. Det var fransmän, svenskar, danskar, tyskar, schweizare, amerikaner och just det, en engelsman. Amerikanen, han imponerade djupt på mig. Han pratade nämligen svenska med dialekt som skulle kunna vara från stockholm. Det tog honom en timme att övertyga mig om att han inte var svensk. Seriöst alltså. Han var grymt duktig på svenska, och det var inte någon amerikanskbrytning alls. Men när man pratade 10 minuter med honom, så hörde man att orden kom fel lite då och då. Alltså meningsuppbyggnadsfel. Långt ord. Är det ens ett ord!? ;) Men jäklar så duktig han var. Klockan tre beslutade sig en av gästerna för att han skulle kräkas i köksvasken, då tänkte jag att nu är det nog läge att gå hem! ;) Men det var skitroligt i alla fall.

Lördagen är lite i en dimma. Jag var lite trött, men vi möttes i sedvanlig ording upp på Leicester Sq för att äta lunch. Sedan gick jag, Mattias och Peter W på The Departed. En skitbra film med Jack Nicholson, Matt Damon och Leonardo DiCaprio. Det där är nog en av de bästa filmer jag har sett. Ratingen i England är 18, och har man sett filmen förstår man varför. Den är ganska våldsam. Men jag kan varmt rekommendera den. Väldigt bra.

Nu är helgen nästan slut. Idag har vi varit på Fopp, och jag kan ju inte låta bli att handla saker. Idag blev det fem Echo & The Bunnymen som har kommit ut expanderade och remastrade. £5 styck. Det är för billigt för att man skall kunna låta bli. Så nu blir det bara Echo en bra stund framöver! ;)

Vi har ny tvättmaskin!!!!!

Äntligen!! Äntligen är den nya tvättmaskinen på plats. Sedan jag kom hit har Jo och Garrett sagt att det skall investeras i något nytt. Alltså, själva ekonomibiten har det aldrig varit något problem med. Problemet har varit att hitta en tvättmaskin som passar in, måttmässigt. Antingen har de varit för stora, eller så har de varit för kassa specs på dem. Men nu... Nu står den där. En vit fin Zanussi. Snabb är den också. Äntligen är dagarna då man dragit igång maskinen för att upptäcka att tandpetaren har hoppat ut över. Ja, alltså, för att den gamla maskinen skulle funka, då var man tvungen att peta in en tandpetare under själva startknappen, annars åkte den ut. Det har hänt mig både en och elva gånger att den där tandpetar**** har åkt ut och inget har hänt.

Men nu är det över!!! Äntligen.

Ikväll skall jag hem till Michael på Kanal 5 danmark. Han fyller år.. Fredagen den 13:e...

Han kanske heter Jason i mellannamn? ;)

Mot Sverige...

Idag har jag fått klart med min bokning för min nästa Sverigeresa. Jag tror inte att jag någonsin har rest så mycket under så kort tid. Vi var ju där i början på Oktober för konferensen, och nu skall jag på promomöte. Men jag får också chansen att softa lite. Jag har tagit lite ledigt, så jag kommer att vara i Stockholm 24-29 oktober. Det enda som är lite surt, det är att höstlovet är samtidigt, så alla flighter var fulla. Det gick inte att åka tillbaka till London den 28 som planerat, jag får istället åka tillbaka den söndag 29:e och jag jobbar igen den 30... Hade helst velat ha en hel dag ledigt hemma i London, men det sket sig. Jaja... Man kan inte få allt! ;)

Att somna på tunnelbanan...


Idag har jag och alla P1 + P2 och P3 varit inne i stan och käkat lunch. En Pär och två Peter och så jag då. Det gör väl mig till P4 eller nå't. ;)

Efter lunchen satte jag mig på tuben för att åka till jobbet. Någonstans vid Barons Court eller Earl's Court dog min iPod och jag lyckades att somna på tuben... Vaknade på Heathrow och fick åka "runt". Typiskt! ;)

Sådant kan hända den bäste!  Och det måste ju vara mig som menas då! ;)

Weird Al goes Devo...

Åh, det är nog 10 år sedan jag såg den här videon. Youtube är fantastiskt bra ibland. Det är som när man sitter och surfar runt på myspace sidorna, man hamnar hos massor av band man aldrig hört talas om. Det är jätteroligt.

Men, nu var det ju Weird Al... Jag har en greatest hits platta med honom, och där är den här låten med. Jag såg den vid något tillfälle på någon kanal, och nu kan du också se den! :)

http://www.youtube.com/watch?v=2nIlFsERnmk

Dagens musiktips! :)

Min kollega Pau tipsade om detta danska band. Volbeat.

Kolla videon
http://www.youtube.com/watch?v=Ts19Nn-xyGs

Sedan kan du fundera på vem som gjorde originalet! ;)

Gårdagens misslyckande...

Som jag skrev i bloggen igår, vi skulle ju till Ikea. Kom vi dit? Näe, inte direkt. Vi åkte till Sudbury Hill eller vad det nu heter. Två hållplatser norr ut från Alperton. Där stod vi och väntade på en buss som aldrig kom. Vi gav upp, tog tuben tillbaka till stan och gick på Garfunkels! Hahaha... Vilket misslyckande. Men jag kom i alla fall hem med några skivor. Jag köpte Panic! At The Disco, The Offspring - Splinter och en JAMC samling - 21 singles som jag faktiskt inte hade. Dessutom har jag nördat idag. Idag släpptes nämligen Songs of faith and devotion, A broken frame och Some great reward i SA/DVD utgåva. Ööh... Ja, jag var väl tvungen antar jag. Som sagt, nörderi på hög nivå. ;)

Och just det. Jag fick höra Depeche Modes nya singel Martyr. Den sög.


Tillbaka i London

Jag är jättetrött. Efter att ha varit på snabbesök i Stockholm och spenderat helgen på en golfanläggning i närheten av Nynäshamn, är det skönt att vara tillbaka till ett regnigt London.

Men det var en trevlig helg. Jag fick uppleva allt ifrån en gurkincident med en generad gin försäljare på Heathrow som ville bjuda Jenny och Mirka på sin gurka. Jo, det är sant, men han menade inget naughty, han menade vad han sade... Nästan i alla fall! ;) Jag slog också mitt första golfslag på lääänge, och det gick rakt! Bra konferens, bra föreläsare och en udda chokladföreläsare som tog en och en halv timme på sig att gå igenom 10 små chokladbitar. Han pratade och pratade och pratade...

Men i det stora hela var det bra. Jag hade ju planerat att ta massor av kort, men så blev det givetvis inte... Jag började i alla fall med att ta ett kort på min kollega Mirka när vi käkade på Heathrow. Det finns ett ställe där som heter Giraffe, bra käk...

63299-271

Men sedan blev det sämre med plåtandet. Väl framme i Stockholm bodde vi på Crystal Plaza Hotell vid Sture Plan... Wow! ;) Och där träffade jag två av mina gamla polare från förr! ;)

63299-27363299-272

Jag vet inte om jag sade se cool ut, men de gjorde sitt bästa! ;)

Nu skall jag tydligen till Ikea...