Ealing Broadway.

Idag har jag och Josefin varit en sväng i Ealing. Trevligt litet ställe som ligger ganska nära Perivale. Jag har också passat på att gå till en frisör. Jag såg inte riktigt klok ut. Men det blev bättre nu. Blev friserad av en kille som hette Albert (antar att han fortfarande heter det) som var japan och pratade ganska knackig engelska. Men det löste sig ändå.

Vi kikade runt lite och käkade lunch på en trevlig pub/matställe. Fint väder är det också. Det är nog 17-18 grader och ljumma vindar.

Camden - Revisited

Idag var jag och en kollega åter i Camden. Lite bättre den här gången faktiskt. Det var ju inte söndag, och det innebar att det inte alls var lika mycket folk överallt. Tyvärrr så var inte allt öppet på marknaden. Men vi fick nog en tillräcklig dos ändå. Undrar om det finns någon som jobbar på marknaden och i affärerna runt Camden Town, som inte går på någon typ av drog? Alla är superstissiga, eller så är de riktigt ordentligt "mellow"! ;) Jag skulle inte vilja bo där, men det är lite kul att besöka då och då. Det var ju ändå en rätt trevlig dag idag. Lagom varmt, lagom mycket folk, och lite lagom vind. Nu har jag åkt Northen line också. Jag åker ju annars mest Central och Picadilly Line. Vid något tillfälle har jag åkt Jubilee också. Har dock en hel del kvar att testa! ;) Jag har ju knappt sett någonting av London egentligen. Måste kolla in Brick Lane. Det skall vara väldigt trevligt. Har inte kollat in Kensington Highstreet och Portobello Road. Måste väl ta ett varv i Notting Hill också antar jag. Och Harrod's. Har inte varit där sedan jag och Helena var där för N I O år sedan. (Sorry, det var inte 10 år...) ;)

Fick en laddning nya plattor igår också. Eller var det dagen innan dess... Jag minns inte. Det går i alla fall snabbare att få plattorna hit från PLAY.COM än till Sverige, vilket inte är så konstigt egentligen eftersom det är närmare hit. Vad jag babblar!?!?!? ;)

* Bullets To Broadway - Drink positive
* Teen Idols - Full metal jacket
* The Fight - Home is where the hate is
* The Fight - Nothing new since rock'n'roll
* The Misfits - Project 1950 (Nej, den är inte bra...)
* The Misfits - American psyco (Den är mycket bättre)

Jag vill också avslutningsvis bara säga att Placebo's nya platta Meds är väldigt bra. Kolla in den. (Om ni gillar Placebo förstås!) ;)

Meatballs...

Jodå, det finns köttbullar att få i London. Dock lite olika varianter på dem. Efter att ha letat efter ett ställe som heter Nordicbar i säkert en timme, gav jag och Peter upp jakten på köttbullar. Efter att ha kollat in adressen lite mera noga, insåg vi att jag varit på fel sida om Oxford Street. LOOOOOSER! Men i Onsdags, då... Då fick vi äntligen våra köttbullar med mos. Helt ok. Men jag blev lite besviken faktiskt. Det var minsann inga svenskar, norskar, danskar eller finnar som jobbade på baren. Killen som var servitör, han var ju britt. Och servitrisen, hon var från polen eller något sådant. Svensk var hon inte i alla fall. Men maten var kanon. Efter två månader utan svensk husmanskost (som jag älskar), satt moset och köttbullarna fint. Inte så farligt dyrt heller. :) Fast det är klart, för min del blev det ju gratis. Peter betalade! :) Gratis är ännu godare! ;)

Vi fick också besök från ett gäng från Radio Stella Helsingborg. Totalt 8 pers cruisade soho med mig och peter som kartläsare. Det var trevligt. Vi var nere på carnaby street och satte oss på ett fik som ligger inne på king's court (tror jag att det heter). Det var najs. De är nog kvar tills imorgon, så vem vet, man kanske stöter på dem igen. Det var kul i alla fall.

Jag skall åka till Sverige på kortvisit i Stockholm nästa vecka. Känns konstigt. Jag har inte varit i Sverige sedan jag kom hit den första Mars. Men det blir säkert trevligt.

Regn...

Jodå, det regnar idag. Inte helt ovanligt här. Men jag tycker faktiskt att det var rätt skönt att det kommer lite regn. Det har varit riktigt skönt ett par dagar, och då kommer ju också pollen och skit igång. Skönt att det rensades ut lite idag.

Söndag idag. Sista dagen för det här passet. Jag skall ha det lugnt och skönt imorgon, sedan jobbar jag tis och torsdag nästa vecka. Jenny är i Sverige för att hälsa på sin syster som har fått barn, så Clara kommer att vikariera för henne.

Livet blir mycket lättare när man har snus. Nej, kaffe...

R.I.P.

Idag kom dagen som vi alla väntat på. Inte alla kanske, men vi som har jobbat på Radio Match i alla fall. Idag sändes de sista timmarna från Kalmar och Karlskrona stationerna. Camilla var faktiskt jättesnäll och lät mig vara med en liten stund denna "final day". Känns surt. Tråkigt. Trist. Ja, ärligt talat så kan jag inte komma på någonting som är positivt hur det känns. Det är väl bara att hoppas att allt går så bra som möjligt för alla parter.

Jag började där i september 1990. Mycket har hänt sedan dess. Det har varit ägarbyten, flytten från Landbrogatan till Skeppsbrogatan, till de nya lokalerna i slutet av 2004. Synd på så fina lokaler. Vi strejkade för att vi inte fick ut våra löner. Vi har bråkat om det mesta, med det som faktiskt blev kvar genom alla år, det var bråket om kaffemuggarna. Hahaha, det är helt otroligt att en sådan trivial sak kan vålla så mycket ilska. ;) Sedan får vi inte glömma alla namnbyten. Från FM City till Hit FM och vidare till Radio Match. Det finns fortfarande folk som kallade oss för närradion! Hahaha.

Men vi har haft mycket roligt genom åren. Jag minns bara de bra sakerna och de är klart fler än det som varit jobbigt. Det är klart att det var jobbigt när sifforna dalade. Men vi klarade av det. Jag kommer att sakna att jobba med alla där. Väldigt mycket. Det är inte så konstigt, man kommer nära folk när man jobbar med dem i tio års tid. Jag tror också att man alltid kommer att jämföra arbetsplatser. Jag har ju egentligen inte haft så många. Men jag trivdes bra där. Nu är det ju inte så att jag inte trivs på mitt nya jobb, jag trivs förträffligt bra där.

En märklig dag. Knockad av förkylning. Har mest legat still hela dagen. Titta på Firefly, ätit tonfisk, citron och dryckit Lemsip eller vad det heter. Det är vedervärdigt, men det är tydligen bra för halsen.

Mitt jobb i dagsljus

Mitt jobb i dagsljus



Jag minns inte om jag lagt in någon bild på Falcon House i Hounslow tidigare. Men här jobbar jag i alla fall...

Trött...

Trött...



Så här trött är jag faktiskt ibland. Jag tror inte ens att jag märkte att Reine var i mitt sovrum... Vänta lite nu... Reine var i mitt sovrum!??!?!

The corner of wait and breakfast.

The corner of wait and breakfast.



Ungefär just här brukar jag stå och vänta på Peter Malmqvist. Detta är hörnet vid Tottenham Court Road och Oxford Street. Här ses vi innan vi äter frukost/lunch eller whatever det kallas för.

Oxford Street

Oxford Street



Här är jag ofta. Här ligger bland annat Virgin Megastore som har en grym musikaffär i källaren. Sound on Sound har jag för mig att den heter.

Regent Street

Regent Street



Precis runt hörnet från Eros statyn vid Picadilly ligger Regent street som går hela vägen upp till Oxford Street. Här ligger bland annat Hamely's eller vad det heter. En stoooor leksaksaffär som jag inte kikat in i ännu. Här ligger också Applestore. DÄR har jag varit. Det är en grymt snygg butik! :) Reine är en rätt vass fotograf! ;)

Picadilly take 2.

Picadilly take 2.



När jag och Helena var i London för 10 år sedan, tog hon ett kort på mig när jag satt vid Eros statyn. Nu tio år senare så tog Peter Malmqvist en på mig och Reine. Om tio år får jag väl ta en ny bild där då. Undrar vem som kommer vara med på den? Någon som är kandidat? :) Hur gammal är jag då? Usch det vågar jag inte ens tänka på! ;)

Picadilly

Picadilly



Hur många har inte tagit den här bilden? Eros statyn i bakgrunden. Picadilly. Och de där berömda reklamskyltarna. Nja, vi är knappast ensamma om detta.

All day english breakfast.

All day english breakfast.



Detta gör jag inte om igen. Föreställ er själva. Det är fredag runt lunch. Vi har inte ätit frukost. Vi går till ett ställe som heter Garfunkel's där jag och Peter har käkat ett par gånger tidigare. Vi tänkte, när vi ändå är här så måste vi ju testa en typisk engelsk frukost. Sagt och gjort. Vad fick vi in? Ja, nu har ju Reine redan ätit lite av den, men det var vita bönor, korv, ägg, grillad tomat, undrar om man inte fick strips också. Det var flottigt i alla fall, och jag drogs med ett lätt illamående resten av dagen. Nej, det där gör jag inte om igen. Inte min grej helt enkelt. Men nu har jag i alla fall testat både fish & chips och english breakfast. Fil och flingor, det är inget fel på det. Åh, nu kom jag på något som jag verkligen saknar. Havrefras! Med fil... Åhh... Så gott. Tur att jag skall en kortis till Sverige snart. Då skall jag banne mig köpa med mig lite...

Covent Garden

Covent Garden Market



Ett ställe som måste besökas. Det finns rätt trevliga butiker lite norr om marknaden. I närheten av Neil Street ligger en kul butik som heter Urban Outfitters. Jesper som jag jobbar med här på Kanal 5 tipsade mig om den.

Carnaby Street

Carnaby Street



Ja, vi gjorde en hel del sightseeing. Reine var ju här på "semester", så vi passade på att göra det man bör göra om man är i London. Han tog en hel del bilder, och några av dem kommer här.

Carnaby Street. En gata som de flesta har hört talas om. Kläder och skor i massor. Trevliga fik. Ligger parallellt med Regent Street. Eller nästan i alla fall. Inte så långt från Picadilly. Trevligt ställe.

Så, då var allt på plats...

Så, då var allt på plats...



Nu har jag allt jag behöver. M-Audio Ozone, en gitarr (som är snyggare än vad den låter bra, men skit i det...)och en dator. Nu skall jag bara försöka få lite gjort också. Och ja, det är obekvämt att sitta här. Måste nog skaffa mig någon typ av skrivbord eller nå't.

Stäm gitarren då...

Stäm gitarren då...



Åter igen. Reine tog bilden. Jag var där, och stämde gitarren... Märk väl hur man torkar tvätten i england uppe i ena hörnet! ;)

Bröderna Brothers?

Bröderna Brothers?



Ja, jag vet inte riktigt vad jag skall säga om den här bilden. Reine tog den. Det var inte jag. Jag hade inget med det här att göra. Jag råkade bara vara där! ;)

Vår... På riktigt.

Så har då våren verkligen kommit hit. I söndags, eller om det var i lördags, så hade vi 18 grader. Och regn givetvis. Det hör väl till liksom, men ändå.

Dessutom har en polare från Göteborg varit på besök ett par dagar. Han kom i torsdags (Hej Reine!) och åkte hem idag. Han passade på att rädda min dator som tjurat lite den senaste tiden. Bort med Norton och in med Avast eller vad det nu hette istället. Det kommer bilder, jag lovar. Vi gjorde den där standard turnén. Shoppade lite och hade allmänt trevligt.

Vi passade även på att käka en riktig engelsk frukost. Det är något som jag inte kommer att göra ingen, och jag skulle väl kanske beskriva det hela som "intressant". Baked beans, korv, ägg, och en massa annat. Om jag inte minns helt fel så tog Reine ett kort på eländet. Han tog en massa andra kort också. Sådana som jag borde ha tagit men inte orkat. ;) Skall fixa upp dem sedan.

Jag passade även på att skaffa mig en klav/ljudkort. Det blev en M-Audio Ozone. Bra liten behändig sak. Efter lite pillande så fixade Reine till allt, så nu slipper jag latency och annat skit. Vi testade lite också. Om jag inte minns helt fel så fick arbetsnamnet vara Welcome to Pervertville eller nå't. Jag minns inte... Men hur som helst så var det enkelt att lägga in gitarrlooparna som jag spelade in, Reine klippte till dem och in med dem i Reason.

Nu måste jag gå och snyta mig för jag har blivit däbbt i däsad.

Paket från Sverige...

Ä N T L I G E N !

Så kom till sist paketet från Helena. Vad fick jag? Jo, jag fick saltlakrits, snus och Tjenare Kungen!

Om ni inte har sett denna film av Ulf Malmros så kan jag varmt rekommendera den. Fantastiskt bra rulle. Det handlar om två punktjejer i början på 80-talet. För oss som faktiskt är så pass gamla ;) att vi minns hur det var i början av 80-talet, så är detta klockrent. Musiken, kläderna, ja allt.

Fantastiskt roligt. Dessutom var det väldigt bra musikval i filmen. SE DEN! :)

Annars har jag haft två dagar ledigt. Tagit det rätt lugnt faktiskt. Kunde inte låta bli att skaffa mig en ny PS2. (Den lilla modellen). Det är ju faktiskt så att det är rätt billigt här. Jag gav £104 för den vilket är runt 1400 kr. Köpte också Tiger Woods 2006. Liite besviken på det. Gillar 2004 bättre, bakåtsträvare som jag är.

En annan kul sak är att jag faktiskt får besök över påsken. En gammal kompis från Göteborg kommer hit. Det skall bli skitkul. Dessuom kanske han kan hjälpa mig att rädda min dator från elände. Råkade ut för en trojan eller något häromdagen, så den är inte riktigt 100... Men det blir nog bra så småningom.

Var en sväng på Turnkey idag också. Jag är vansinningt förtjust i Alesis Micron. Tänk att en sådan liten billig sak kan låta så mycket. Man kanske skulle... NEJ, inte fler grejor nu! ;)

Lokalsinne...

Föreställ dig att du är i en främmande stad. Du tar en taxi och då inbillar man sig att en taxichaufför skall hitta. Men vad gör man om han inte hittar dit han skall, och varken har kartbok eller GPS?

Ja, det där hände mig i natt. Som tur är börjar jag ju känna igen mig. Trots att jag borde vara känd för mitt otroligt dåliga lokalsinne. (Bortslarvade bilar etc etc...) Jag har ju gått vilse någon gång då och då. Kanske, fast det är inte säkert, och det är inte säkert att jag minns att jag gjorde eftersom jag också har liiite dåligt minne! ;)

Hur som helst. Igår fick JAG guida taxin hem till Perivale! Men jag gjorde det. Jag hittade faktiskt hem. Annars hade jag väl varit på väg hem fortfarande. Frågan är om jag hittar hem i dagsljus. ;)

V For Vendetta

V For Vendetta



Efter ytterligare en hård dag där jag och Peter Malmqvist promenerade till Covent Garden beslutade vi oss för att se filmen V For Vendetta.

En mycket bra film faktiskt. Jag kan väl säga så här. Wachowski bröderna har gjort det igen. Natalie Portman var bra, och Hugo Weaving var kanon som V. Låter namnet bekant så kan det bero på att han gjorde rollen som Agent Smith i Matrix filmerna som Wachowski bröderna också står bakom.

Underhållning... 4/5 blir mitt betyg. SE DEN PÅ BIO! Det är min uppmaning. :)

Imorgon skall jag till Ealing Broadway för att skaffa mig ett bankkonto. Det är dags. Sedan skall jag väl kryssa vidare för att skaffa mig några nya kablar. Det har vart en jobbig dag idag! ;)

Camden

Camden



Peter Malmqvists 3 bilder från söndagens vandring.

Camden

Camden


Mer bilder från Camden.

Mer bilder från Camden.


Peter Walter, din guide i Camden! ;)

Peter Walter, din guide i Camden! ;)


Camden.

Idag har jag och en mycket bakfull Peter Malmqvist varit i Camden. Peter Walter som jobbar på Voice TV (som ligger på våningen under oss) var också med. Trevligt ställe. Marknaden är ju rätt lattjo på söndagar. Jag åkte till Manor House med tunnelbanan och mötte upp Peter M där. De hade varit ute och festat natten innan, och han såg lite sliten ut. *asgarv* Vi åkte sedan bussen till Camden där vi tappade bort varandra efter 3 minuter ungefär. Men då hann han hitta Peter Walter som var inne på Virgin Megastore. Vi gick och käkade på ett av de 1000000 matställen som finns inne på marknaden. Jag käkade någon japansk kyckling som var fantastisk. Sedan drev vi runt ett par timmar. När vi fått nog tänkte vi ta tuben ner till Soho, men man kunde bara kliva av vid Camden Town, inte på, så vi GICK ner till Soho! *trött i fötterna nu* Efter 5 timmars promenerande satte vi oss och drack kaffe. DET var najs...

Nu är jag trött... Väldigt trött. Tre dagars ledighet kan summeras med;

1 dag löpande runt heeeela Soho.
1 dag med fotboll på highbury.
1 dag i Camden och 5 timmars vandrande.

38183...

Jag glömde skriva det. Det var antalet fotbollsälskare som var på plats igår. 38 182 och lilla jag! :)

Nu skall jag till Camden.

Highbury!

Äntligen! Så har man då fått åka till Highbury för att kolla in en fotbollsmatch med världens (nåja) bästa fotbollslag!

En strålande dag denna första april. 15 grader och solsken. Endast lite moln på himlen. Jag styrde stegen mot tunnelbanan och var väl gansak förväntansfull. Jag hade ju väntat ganska länge på att få gå och se Gunners på anrika Highbury. Problemet för många är ju att alla biljetter till matcherna är slutsålda sedan länge. Arsenal byter arena nästa säsong (och ja, jag passade på att kolla in den när jag ändå var i krokarna. Det ser bra ut!).

Efter ett byte vid Holborn, klev jag på Picadilly line och kom äntligen fram till Arsenal station. Där träffade jag Thomas från Steve Perryman Sportstravel som gav mig min biljett. Först vill jag bara säga så här; Till alla som jag jobbat med på Radio Match. TACK! Ni gav mig ett minne för livet... Jag kunde faktiskt inte fått något finare. TACK!!!

Jag slog mig ned på North Bank, och hamnade mitt i klacken. De tyckte att alla som satt vid clock end var loosers, här sitter alla riktiga Gooners. Jag hamnade bredvid en lite tanig kille som jag knappt förstod vad han sade, men jäklar vad han skrek. Och sjöng, och gapade... Dessutom blev det slagsmål precis nedanför oss. Tre äldre herrar rök ihop om något som jag inte förstod. Men de slutade snart att bråka när de fick syn på en vilsen Aston Villa fan, som irrade runt på North Bank. Sedan var alla vänner igen...

Matchen då? Jotack, det var en helt ok match som Arsenal kontrollerade från start till slut. Adebayor gjorde 1-0 på nick efter 19 minuter. Henry gjorde 2-0 efter 25, sedan var det go'natt.

Andra halvlek startade med att Henry skruvade in 3-0 i bortre. Riktigt vackert. Han gick sedan ut, men hans ersättare Van Persie tråcklade in 4-0 ur knappt någon vinkel. Matchen var definitivt slut när Diaby gjorde 5-0 i 80:e minuten.

Tyvärr ingen Fredrik Ljungberg på plan. Inte heller Olof Mellberg. Men jag gnäller inte. Det var en riktigt bra dag på Highbury, och jag har i alla fall ett minne för livet. :)

Slutresultatet... Ja, det var en trevlig dag! :)

Slutresultatet... Ja, det var en trevlig dag! :)


Avspark!

Avspark!


North Bank. Här satt jag!

North Bank. Här satt jag!


Värdens bästa Tubestation? :)

Värdens bästa Tubestation? :)


Rumble in Hounslow... ;)

Rumble in Hounslow... ;)


Mitt nya hem.

Mitt nya hem.