Karneval i Notting Hill

Idag stack jag, Peter och Jovanna till Notting Hill för att kolla in den karibiska karnivalen. Det var VÄLDIGT mycket folk överallt. Det var ju dessutom Bank holiday idag, vilket gör att de flesta var lediga.

63299-253

Utanför Notting Hill Gate Tubestation.

63299-252

Ännu fler folk påväg ned för backen.

63299-251

Eh, den här var nog ungefär likadan! ;) Fast längre ned hittade vi i alla fall lite käk. Grillad kyckling med ris och jordnötssås... Folk hade rätt roliga idéer här. De sålde läsk/öl/käk från sina balkonger. Vissa hyrde ut sin toalett för 50 p. Rätt smart faktiskt. Ölen de sålde, den hade de förmodligen köpt på Tesco för 39 p och sålde dem för £1 st. Smart!

63299-250

Delar av karnevaltåget.

63299-249

Mer karnival.

63299-248

Peter och Jovanna... Öh, jag kunde kanske ha bett dem vända sig om...

63299-247

Hammered steel. Jodå... Jag kan ju säga så här. Det fanns massor av soundsystems, och de spelade högt! Väldigt högt. Det var lite jobbigt faktiskt. Det tjuter rätt bra i öronen nu.

63299-246

Några av dansarna som var med. Jag har ingen aning om hur mycket människor som befann sig i Notting Hill idag, men det var säkert 20 000... Om inte fler. När jag tänker efter. Det var nog ännu mer folk faktiskt. Dessutom hade de stängt av många av tubestationerna. Vi gick till White City. Det tog tid. Sedan gick vi av vid Bondstreet och käkade på någon trevlig liten restaurant. Vi fortsatte till en bokaffär där Peter upptäckte att hans stora idol kommer på besök... ;)

63299-254

Jodå, Hassle The Hof kommer på besök! ;) Skämt å sido. Peter kommer nog kanske inte att vara där för att få en autograf! Det var en trevlig dag. Men det känns i fötterna att vi gått i flera timmar. Tur att det är ett år tills nästa festival.

Jäääääättetrött....

Efter att ha sovit dåligt, natten mot lördagen, blev det hela inte bättre när jag var hemma hos min kollega Jenny igår kväll. Vi tittade på massor av film, pratade och åt och drack gott. När klockan var sju på morgonen, insåg jag att jag inte sovit någonting på hela natten, jag tror att jag slocknade lite i Constantin, men annars var jag väldigt vaken. Efter en trevlig frukost, kikade vi lite i Hammersmith, som är ett väldigt trevligt ställe måste jag säga. Lördagen började med att jag, Per och Peter träffades inne vid Leicester square, gick och käkade lunch, och sedan kollade vi runt lite på stan. Per köpte sig en väska, en ny A-Z of London och lite plattor.

Den här helgen har de stängt av Picadilly line från Uxbridge/Rayners Lane ner till Acton Town. Gissa vem som brukar åka det hållet till jobbet. Men som tur var gjorde det inte så mycket, eftersom jag sov på Jennys soffa i natt, och åkte Central line in till centrala delarna igår. Imorgon skall jag inte göra NÅGONTING. Jag skall vara jätteledig. Och sova länge, det skall jag också göra!

Godnatt...

Förseningar...

Det är väl ändå ganska märkligt. Man tror att man är i god tid, men sedan blir allt fel. Jag var ju egentligen ledig idag, men vi hade ett möte på jobbet så jag var tvungen att ta mig in idag. Inget bekymmer, gör mig ingenting. Men det hela börjar med att jag upptäcker efter att ha legat och dragit mig i sängen alldeles för länge, att jag är sen... Riktigt sen. Det blir inte bättre av att jag missar första bussen som går till Alperton, med typ 15 sekunder. Väl framme i Alperton missar jag precis tunnelbanetåget som stänger dörrarna samtidigt som jag kliver upp på perrongen. Väl framme i Acton Town händer PRECIS samma sak. Kommer ner för sista trappsteget, för att se tåget stänga dörrarna och sedan lämna perrongen. Dessutom verkar det som om de inte riktigt hade koll på tågen idag. Först stod det: First train: Heathrow. Kanon tänkte jag. När tåget kom in på perrongen stod det Rayners Lane på det, och det går åt samma håll som jag kom ifrån. Nästa tåg, samma sak, det stod Heathrow, med det gick till Northfields. Fjärde gången, DÅ kom ett tåg som faktiskt gick till Heathrow. Jag hade planerat att vara på jobbet ca en timme innan dagens möte. Jag kom lagom tills att det började. Jag kom ju i alla fall inte för sent. Fattas bara att jag missar tandborsten nästa gång...

Dagens länktips...

För mer än 10 år sedan, tog jag några norrmän till mitt hjärta. Ett band som fortfarande beskrivs som Norways premier kitchen appliance band. Just det. Jag talar om Hurra Torpedo. Jag hade helt glömt av dem, tills jag surfade lite igår kväll. Då hittade jag videon till deras fantastiska version av Total eclipse of the heart!

FLASHBACK säger jag bara. För er som ännu inte har upptäckt detta. Här kommer länken:

http://www.youtube.com/watch?v=k2I_SPhAyus

De finns fortfarande tydligen. www.hurratorpedo.org

Just nu lyssnar jag mest på Heavens - Patent pending. En bra pop/rock platta med Matt Skiba från Alkaline Trio och någon annan snubbe. Inte lika bra som Alkaline kanske, men helt ok. MAAT!

It never rains in southern California...

Men här regnar det... Och tydligen en hel del hemma i Sverige också. Jag blev genomblöt när jag gick från tunnelbanan igår. Paraply? Nej, så smart är man inte.

Igår kom också en kollega från Match i Jönköping! :) Per har fått jobb på Voice TV och han kommer att bli kollega med Peter. Jätteskoj. Han har nog köpt den största A-Z man kan hitta! Skall se till att han får tag på en mindre som man faktistk kan bläddra i utan att skämmas! ;)

Nu kanske jag borde jobba lite! ;)

Tillbaka i england.

Efter ett par dagar  i Stockholm med möten och lite party, landade jag äntligen på Heathrow i eftermiddags. När jag och Jenny åkte i onsdags, bevakades flygplatsen av tungt beväpnad polis. Det var lite läskigt faktistk. När vi kom tillbaka idag, fanns det fortfarande ganska mycket polis på plats, men inte i samma utsträckning.

Vi hade väldigt roligt i Stockholm. På torsdagskvällen var vi på någon invigning vid stureplan. Det var något hotell. Scandic något. Det var en massa "kändisar" där i alla fall. Typ, Hasse Aro, Dede Lopez, Lina från Lambretta, Richard Segerborn, Johan Westman, Anders Berglund, Christer Lindarw, ett gäng schalger människor, Anna Book osv osv osv... OJ vad jag inte hör hemma här... *asgarv*

Efter det gick vi till Humlegården där Spy Bar tydligen hade öppnat någon uteservering. Jättebra mat. Det blev sent, och jag var trött dagen efter... Det är jag fortfarande.

Igår var vi och käkade på... Vad det nu hette. Ett ställe på svea vägen. Det roliga var väl att när vi stod och väntade, kom Mehmet förbi! Lite oväntat! :)

Hur som helst träffade jag Sara som jag inte sett få säkert 10 år, Helena, Klinge och hans flickvän, Peter som jobbar på Bandit (en kompis till Jenny) och Richard, Leo och Jessica. Jättetrevligt. Sedan bar det hem till hotellet... Jag var trött. Och imorse vid frukosten glömde jag mitt keycard på rummet. Jättepinsamt.
Får väl trösta mig med att jag inte är den första som har gjort detta misstag. Nu skall jag gå och lägga mig...

(Och ett litet tillägg... Min EPS är väl typ inte i England liksom...) ;)

*Nördmode on*

Roland SH-1 är just den synth som Vince lirar på i Just can't get enough videon.

*Nördmode off* ;)

Min, min och bara min.

63299-245

Tack vare lite hjälp av min kollega Robert, ropade vi hem en ny leksak för en liten stund sedan. En Roland SH-1 för den trevliga summan £287. Om jag är nöjd? Det är inte ens i närheten! :D Lördagen började bra.Neeeeej...

Det var ju det här som inte skulle hända. Jag är fast. Jag tänkte, jag testar bara... Bara en gång, sedan får det vara. Det kan väl inte vara så farligt? Bara en enda gång, och sedan vet man ju om man gillar det eller ej.

http://www.eve-online.com

Jag är fast! ;)

Lock out?!

När jag kom hem från jobbet igår lyckades jag inte öppna dörren! Jättepinsamt att stå där mitt i natten och tråckla med låset. Efter 10 minuter vaknade Garrett och släppte in mig som tur var. Jag tror att det är något skumt med min nyckel eller kanske låset. Till och med Josefin hade bekymmer att öppna dörren med min nyckel. Eller så är detta en liten hint att de vill att jag skall flytta! ;)

Jag skall ner på stan om en liten stund för att träffa en kompis för att ta en fika, sedan bär det av mot Hounslow för att jobba. Jag lider fortfarande lite av sviterna från all sightseeing, men det var värt det. Om du någonsin får chansen att kolla in Winsdor Castle, GÖR DET! :)


Oskar och Cattis bröllop...

Lördagen den 22 juli 2006, begav vi oss till Stockholm för att vara med på Oskar och Cattis bröllop.

Jag och Kalle tog tåget samma morgon, och vi var lite oroade över att vi inte skulle hinna, men det var givetvis lugnt... Platsen var Mariahissen.

63299-248

Utsikten från Mariahissens baksida.

63299-247

Pensionärernas fritidslokal? Ja, det är alltså stället som Oskar fixat! ;) Men det var jättetrevligt. Och jag har aldrig varit så gammal som när jag gick därifrån! ;)

63299-246

Andreas och Micke.

63299-245

Lena och Solveij. (Nej, det är helt riktigt, jag är inte alls säker på hennes stavning... Men jag gör så gott jag kan i alla fall...)

63299-244

Tommie.

63299-243

Tommies fru Elle.

63299-242

Micke, Kalle och Tommie. Vid gott humör!

63299-241

Och så kom brudparet... Oskar och Cattis.

63299-240

Oskar på ett strålande humör, det vore väl konstigt annars! :)

63299-239

Vi avnjöt en väldigt trevlig middag. En sak som jag aldrig har varit med om tidigare, det var att så fort bruden lämnade bordet, löpte alla kvinnor runt bordet och pussade brudgummen på kinden. Ända tills bruden kom tillbaka. Och tvärtom givetvis. Har aldrig hört talas om det tidigare. Jag har helt enkelt inte varit på tillräckligt många bröllop antar jag.

Efter middagen var det givetvis dags för tårta. En vääldigt god sådan.

63299-238

Brudparet skär upp tårtan. Man MÅSTE ju bara ta den här bilden eller?

63299-237

Jag och Tommie.

Angående bilderna som kommer nu. Toastmastern/Bestman:en som var Cattis bror, informerade oss om att Cattis och Oskar hade fått välja all musik till kvällen. Men han gjorde en observation av av Oskar bara önskat en enda låt! Joy Division's Love will tear us apart. VÄLDIGT lämpad! ;) Nedan speglar vad som hände när väl låten kom.

63299-23563299-232

Märk väl handhållningen och glädjen över att just sjunga "Love will tear us apart..." :) Efter detta blev inte Mikael sig riktigt lik... ;)


63299-231

Andreas, Mikael, Eddie och Elle.

63299-230

Mikael och Solveij.

63299-229

Men sedan spårade det ut helt... Kalle och Micke.

63299-228

Jag vet inte vad han försökte göra, men han vägrade att titta i kameran!

63299-226

Christian och Oskar.

63299-225

Vägen hem... Lena, Elle och Tommie.

63299-224

Andreas och Kalle.

63299-223

Jag, Lena och Kalle vid en lång förbannad trappa som var ganska jobbig att ta sig upp. Av diverse olika anledningar.

63299-222

Man ser inte hur lång den var här, och om sanningen skall fram så var det kanske inte en av mina bättre idéer att ta en bild mitt i natten på en trappa! Det kändes som en bra idé just då!

63299-221

Som sagt, på väg hem... Vi var lite små där småtrötta... Lena och Kalle. Lena verkar dock aldrig trött, hon är ALLTID på ett strålande humör! :)

63299-220

Dagen efter... Kalle på Drottninggatan. Vi var nog inte riktigt med varken han eller jag. Tänk dig sedan att få åka X2000 till Alvesta - BAKLÄNGES! Usch säger jag bara. Men vi hade i alla fall riktigt roligt.

Oskar och Cattis,

Tack för ett fantastiskt roligt party!

Må ni leva ett lyckligt långt liv tillsammans! :)

STÄNGT!!!

STÄNGT!!!

Jag åkte till Sverige den 3/7-2006. Jag åkte hem den 29/7. Jag må ha bott granne med Pizzeria Italia i över 10 år, men det är väl förbannat typiskt att det var stängt från och med den 3/7 till och med den 31/7. Inte en enda Christos special under hela min vistelse i Kalmar... Jag träffade Mike på Krögers, och han lovade att skicka en via posten! ;)

Söndag 6 Augusti

Jag är helt slut. Jag har nog aldrig gjort så mycket saker som under dessa tre dagarna. Fredagen var vi runt och kollade sevärdigheter.

Vi började med Buckingham Palace.

63299-21863299-217

Joshua och Elisabeth utanför Buckingham Palace. Vi missade dock vaktavlösningen...

Efter det gick vi via St James' Park ner till Westminster. Där fanns det bland annat stoooora fåglar.

63299-216

Jag hade aldrig sett en pelikan i verkligheten tidigare. De är verkligen jättestora.
Vi gick vidare förbi 10 Downingstreet och Parliment osv vidare. För att kolla in den där stora saken... Just det, Big Ben heter den. Nu har jag i alla fall gjort som alla andra miljoner turister, tagit ett foto av något som verkligen förknippas med London.

63299-215

Domkyrkotornet i Säffle. ;)

Vi fortsatte och kolla in stan. Vi tog tunnelbanan från Westminster Tubestation, och den såg mycket modernare ut än de andra. När man kom ned till perrongen var det liksom inglasat, och en dörr öppnades när man skulle kliva på tåget. Mycket renare också för den delen. Efter det var vi helt slut. Lördagen forsatte med att jag, Josefin, Joshua och Elisabeth begav oss till London Zoo som ligger i Regent's Park. Till en början gick vi fel, så vi fick gå RUNT hela djurparken. Josefin får aldrig mera läsa kartan! ;)

63299-214

Elisabeth, Joshua och Josefin på London Zoo.

63299-213

London Zoo presents the most dangerous animal in the world... Look at that freekin' ape! ;)

63299-212

Vi gick också in i fjärilshuset. Jag tog i alla fall en liten bild.

Idag har vi varit i Winsdor för att kolla in slottet. Det var faktiskt väldigt intressant. Varmt var det också. Men jag kan verkligen rekommendera detta för den som är intresserad av historia.

63299-211

Joshua, jag och Elisabeth utanför mitt nya hem, Winsdor Castle! ;)

63299-210


Efter att ha promenerat runt i slottet var vi både trötta och hungriga...

63299-209

Winsdor... En väldigt trevlig liten stad. Allt ligger runt kanalen.

Nu är jag helt slut och tänker ta en dusch, och sedan blir det ingenting mer sightseeing på väldigt länge!

Guide.

Josefins kusin med son från Schweiz är här just nu, och jag har guidat dem idag. Vi kollade först in Buckingham Palace, vidare via St James park till Big Ben, The London Eye och sedan via tuben till Oxford Circus. Vi gick en sväng på Oxford Street, käkade lunch och sedan åkte vi lite buss, för att gå till Covent Garden. Där såg vi en ganska rolig kille som jonglerade. En kärring förstörde allt och jonglören frågade om vi ville att hon skulle stanna kvar, alla sade Nooooooooooooo! Men hon gick inte. Hon ställde sig på andra sidan. Först trodde vi att det tillhörde showen, men det gjorde det uppenbarligen inte. Efter showen gick hon och pekade finger åt ALLA! Idiot! Hon måste ha varit lite knäpp, eller så var hon påtänd.

Vi gick till Leicester square och tog en kaffe, och sedan tog vi oss hem via Picadilly Circus till Alperton och buss hem. Trevligt. Men nu är jag slut!!

Av alla störda människor...

Som man har sett. Den här var nog bland det värsta... :D

http://www.spikedhumor.com/articles/44962/Angry_German_Kid_With_Subtitles.html


Vi hoppas att det är fake... Annars borde föräldrarna inte tillåta sonen sitta vid datorn! ;)


Touring The Angel

63299-208

Idag damp den ned i brevlådan. Konserten med Depeche Mode som jag var och såg i Hyde Park den 25:e Juni. 

Depeche Mode - Touring The Angel, Wireless Festival 25th June 2006, London, UK.

Tracklist:

CD 1
Intro
A pain that I'm used to
A question of time
Suffer well
Precious
Walking in my shoes
Stripped
Home                                                              
In your room
John the revelator

CD 2
I feel you
Behind the wheel
World in my eyes
Personal Jesus
Enjoy the silence
-encore-
Shake the disease
Photographic
Never let med down again

Martin körde shake the disease ensam på scenen. Och jag tror inte att de spelat photographic sedan Black Celebration turnén 1986. Det var en helt ok konsert. Man kan beställa konserterna på Live Here Now's sida, eller via Depeche Modes hemsida. Jag betalade £20 för denna, vilket jag tycker att det var värt. Om inte för att jag faktiskt var där och för att detta inte är en bootleg, utan en officiell utgåva! :)

Onsdag 2 Augusti.

Första riktiga dagen på jobbet. Det har varit helt otroligt idag. Allting har varit time:at in i minsta detalj. När jag kom ut till busshållplatsen kom bussen efter 15 sekunder. Väl framme i Alperton kom tuben efter 1 minut ungefär. I Acton Town kom tuben efter 10 sekunder. Inga rödljus på vägen från Hounslow Central till jobbet. Helt otroligt. Det brukar alltid vara komplikationer, men icke... Inte i dag! :)

Dessutom är jag på ett strålande humör! :)

Idag har jag inte fått så mycket gjort på jobbet, men jag har i alla fall käkat lunch med Peter på Voice TV. Det var... Lärorikt! ;)

Nu räcker det...

Nu har jag lagt in massor av bilder idag. Nu får det vara nog. Jag har lite till som jag skall lägga upp här. De är ifrån Cattis och Oskars bröllop i Stockholm.

Vad hände igår kväll när jag precis fått fart på datorn? Jo, då lägger vår router av! Typiskt. Men jag åkte in till stan idag och fixade en ny. Josefin installerade den när hon kom hem och nu rullar allt igen.

Annars har det varit skönt här idag. Mycket svalare än innan. Imorgon skall jag tillbaka till jobbet igen. Jobbar bara två dagar den här veckan, sedan blir det lugnt i helgen. Vi får besök från Schweiz av Josefins kusin och son. Jag har lovat att visa dem runt lite. Vi får väl se hur det skall gå! ;)

Material boy...

Tobbe och jag passade på att leka lite i hans studio. Så här såg det ut:

63299-207

Tobbe var ju som vanligt full av idéer. Genom denna gamla rullbandare körde vi en HM-2 distpedal och mickade sedan upp den för att få helt rätt kräm. :)

63299-206

Min nyinköpta Epiphone Les Paul Gothic! :) Fick testa den under inspelningen, och den lät lika snygg som den ser ut! ;)63299-205

Tobbe framför the computer! :) Tänk att hela låten spelades in på den där lilla rackaren. Jag vill också ha en sådan!!!!! Märk väl hans masterklav som är en gammal Akai X7000. Just en sådan var min allra första sampler!

Boendet...

63299-204

Här bodde jag i en etta under ett par år. Men sedan flyttade jag...

63299-203

tvärs över gatan till bottenvåningen i den här kåken! :) Tänk, i mer än 10 år har jag bott i detta kvarter... Känns konstigt nu när lägenheten är tömd. :/

63299-20263299-201

Stagneliusskolan. Här gick jag i tre år.

Norr om Kalmar bor...

Tobbe och Lena! :)

63299-194

Tobbe! :)

63299-195

Lena! :)

63299-196

Huset.

63299-197

Leksakerna! ;)

63299-193

Hönsen! :)

63299-198

Lite senare samma kväll åkte jag vidare ut till Thomas och Eva. Där blev det lite grillat. Vi hade också en liten musiktävling. Jag skämns nästan med tanke på vad som hände. Vad kan jag säga, vårt lag fetdominerade! ;) Mr A drack öl och hade koll på grillen. :)

63299-199

Ett nygift par! :) Grattis i efterskott eller vad man nu säger!

63299-200

Och en liten vägskylt! :) Fråga mig inte varför jag tog bilden. Jag har faktiskt ingen aning...

Lite kollegor och gamla vänner...

63299-192

Jeppe, fd kollega. Jobbar för Mixmegapol. Go och glá, som en Jeppe skall va! ;)

63299-191

Sanna och Martin.

63299-190

Roger och Mia samt deras dotter!

63299-189

Ylva och Mats.

63299-188

Ann och Jonas innan de skulle på Lars Winnerbäck konserten.

63299-187

Patrik och Julia! :)

63299-186

Ännu en bild på The Great White! ;)

Böööööje! :)

Jag hälsade också på hemma hos Börje, Ida och Liv. De har ett jääättefint hus! :)

63299-182

Alla har vi olika utsikter från tomten. Börjes är väl kanske inte sämst...

63299-183

Huset. HELT ok... Tro mig.

63299-184

Studion. Jodå, han är nog rätt nöjd! ;) Det borde han vara. Han har ju mina grejor på lån på obestämd framtid! ;)

63299-185

Och till sist ett kort på familjen! :) Ida, Liv och Börje!


Skåne...

Under min semester åkte jag givetvis ned till Skåne för att hälsa på mina goda vänner Jesper, Anna, Embla och Mimer. Jag saknar er jättemycket redan!! Jag fick också den smått genialiska idén att jag skulle ta kort genom bilrutan, UTAN att stanna, resultatet blev väl lite sådär. ;) Alla bilderna är från E22 söder ut mot skåne.

63299-17263299-17163299-17063299-16963299-16863299-16763299-166

Lite suddigt va? Men man ser ju i alla fall hur fint det är i skåne! :)

63299-173

Ännu en bild på Embla som testkörde DX7:an jag hämtade åt min kollega i London.

63299-174

Stina kom förbi (Hej Stina!) Vi spelade Risk. Jag åkte på spö. Anna var glad, men gladast var nog Jesper, som vann...

63299-175

Embla, numera storasyster, och lilla Mimer. :)

63299-17763299-176

Två bilder från Malmö.

63299-179

Jesper när vi var och sprang i Malmö. Sprang och sprang... Men ändå. :)

63299-178

Mimer, i vagnen, Anna med Embla på ryggen! :)

63299-180

Varför tog jag den här bilden? Joo, just det, här är ju vin & spritcentralen! :)

63299-181

Kanalen i Norje. Här i krokarna går festivalen Sweden Rock av stapeln.

Kalle blev... Äldre... ;)

Jodå, Kalle fyllde år... Vi samlades hemma hos honom. Han fick en V-Amp 2 av mig, som jag mest har lånat när jag varit där. ;)

63299-161

Micke med sin dotter Cornelia.

63299-162

Andreas, Cornelia och Micke.

63299-163

Felix och Fabian.

63299-164

Mickes fru Solveij och Tommie.

63299-165

Saga, Elle, Lena och lilla Måns.

Fler bilder från semestern...

Jag har ju redan konstaterat att jag inte är någon superfotograf, och det kommer fler bevis på detta. Jag skaffade mig ett större minneskort till min digitalkamera under tiden som jag var hemma, där av maaaassor av foton som man inte måste titta på. Jag lägger mest upp dem för att jag själv tycker det är roligt! ;)

63299-158

Vi börjar med Walle... Bilden är tagen utanför hans nya arbetsplats i Smedby.

63299-159

Pelle, en sen kväll på Krögers. Vi skall åka till Frankrike för att se Indochine! SE NU TILL ATT DET BLIR AV PELLE! ;)

63299-160

Eva som har butiken Her Style i Kalmar. Samma kväll...